O prihodnosti kulturne dediščine v EU

/
V sklopu programa Obzorje 2020 Evropska komisija v Bruslju, 20. mar. 2018, organizira konferenco na temo inovacij in kulturne dediščine – »Innovation and Cultural Heritage«. Konferenca, ki jo boste lahko prek spleta spremljali v živo, je del programa ELKD 2018 in bo prispevala k javni razpravi o ciljih evropske raziskovalne in inovacijske politike za kulturno dediščino po letu 2020.
Foto: The Anatomy Lesson of Dr Nicolaes Tulp, Rembrandt van Rijn. Vir: Europeana, http://bit.ly/2BEcOD5.

Program financiranja EU Obzorje 2020 omogoča vlaganje v raziskave in inovacije tudi za kulturno dediščino. Evropska komisija želi spodbuditi premislek o novih metodologijah, večsektorskih raziskovalnih programih ter bolj usklajenim pristopom na nacionalni in evropski ravni na področju dediščine. S tem namenom Generalni direktorati za izobraževanje, mladino, šport in kulturo (EAC), raziskave in inovacije (RTD) ter za komunikacijska omrežja, vsebine in tehnologijo (CONNECT) Evropske komisije, 20. marca 2018 v Bruslju (Royal Museum of Arts and History), organizirajo konferenco Innovation and Cultural Heritage.

Program dogodka vključuje okrogle mize in znanstvene prispevke strokovnjakov in odločevalcev s področja kulturne dediščine, ki bodo razpravljali o razvoju politik, uspehih in prihodnjih izzivih za kulturno dediščino v EU.

Več informacij o konferenci in prijava na dogodek prek spleta Komisije.

Konferenca je del programa evropskega leta kulturne dediščine (ELKD 2018) in bo prispevala k javni razpravi o ciljih evropske raziskovalne in inovacijske politike za kulturno dediščino po letu 2020.

Odločaj o prihodnosti programov financiranja EU po 2020!
Komisija do 8. marca 2018 vabi k sodelovanju v javnem posvetovanju o programih EU na področju vrednot in mobilnosti, namenjeno oblikovanju programov financiranja EU za obdobje po letu 2020 – torej tudi programa Ustvarjalna Evropa. Naredimo skupaj nekaj hrupa, da se bo slišal tudi glas kulturnih in ustvarjalnih sektorjev!
#EUHaveYourSay #FutureofEurope #CreativeEurope