Novembra na Goli oder!

/
Zavod Federacija s partnerji med 20. in 25. nov. v Ljubljani organizira 14. mednarodni festival improvizacijskega gledališča, ki je del projekta »Our Lives« s podporo Ustvarjalne Evrope. V šestih dneh si bodo obiskovalci lahko ogledali osem predstav vrhunskih performerjev iz Češke, Finske, Francije, Kanade, Nemčije in Slovenije. Vabljeni!

Organizatorja festivala, Kolektiv Narobov, Zavod Federacija in Družina umetnosti Narobov, ter soproducenti Zavod Bunker, KUD Kiks in Društvo Impro, so z umetniško vodjo Majo Dekleva Lapajne za temo tokratnega festivala določili stik. Stik med performerji, stik med opazujočimi in nastopajočimi ali preprosto stik med življenji, ki so jih do te točke v času in prostoru izoblikovale različne zgodovinske, družbene in osebne preteklosti.

14. izdaja festivala je del evropskega projekta Our Lives, ki je ustvaril zgodovinske povezave na področju improvizacijskega gledališča – v okviru projekta se je namreč srečalo 28 performerjev – po en iz vsake države EU.

KAJ: Osem predstav improvizacijskega gledališča
KDAJ: 20.–25. nov. 2018
KJE: Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, Menza pri koritu na Metelkovi in Prešernovo gledališče Kranj

Preverite urnik predstav in izobraževanja v okviru festivala: glej spletno stran www.goli-oder.org, priponko (Goli oder 2018 – urnik, pdf) in spremljaj FB @nakedstage.