ODPOVEDANO: Nov zagon za (ustvarjalni) dokumentarni film

/
Skladno z uredbo Ministrstva za zdravje je izvedba seminarja in strokovnega posveta »NOV ZAGON ZA (USTVARJALNI) DOKUMENTARNI FILM« odpovedana.

POMEMBNO OBVESTILO 

Skladno z uredbo Ministrstva za zdravje so v Cankarjevem domu vse prireditve do vključno 15. marca prestavili na poznejši datum ali jih odpovedali.
Tudi izvedba seminarja in strokovnega posveta »NOV ZAGON ZA (USTVARJALNI) DOKUMENTARNI FILM« je odpovedana.

Hvala za razumevanje. O novem datumu izvedbe vas bomo obvestili.

V okviru Festivala dokumentarnega filma bomo z mednarodnimi gosti in domačo strokovno javnostjo spregovorili o izbranih primerih dobrih praks, ki so v nekaterih evropskih državah uspešno spodbudile razcvet ustvarjalnosti v dokumentarnem filmu.

V sodelovanju s Slovenskim filmskim centrom v okviru Festivala dokumentarnega filma organiziramo seminar in strokovni posvet na temo razvoja in oblikovanja optimalnih pogojev za ustvarjalni in produkcijski zagon dokumentarnega filma.

Primeri dobri praks, ki jih bodo predstavili tuji gosti bodo služili kot navdih za spremembe in nove pristope v Sloveniji. Predvsem pri oblikovanju pogojev financiranja dokumentarnega filma, (samo)organiziranju in usposabljanju filmskih ustvarjalcev, večanju vidnosti dokumentarnega filma ter pozicioniranju slovenskih dosežkov v tujini.

Dogodek bo potekal 13. marca (9.00-15.30) v Stekleni dvorani Lili Novy v Cankarjevem domu.
PRIJAVE zbiramo do 10. marca na info@ced-slovenia.eu.
Več informacij tukaj.