Objavljen zadnji razpis za platforme!

/
To je zadnji razpis za evropske platforme do zaključka programa leta 2020! Rok za oddajo vlog: 6. april 2017 do 12.00.

platformeEvropska komisija oziroma zanjo Izvajalska agencija EACEA je 1. februarja 2017 objavila štiriletni razpis za evropske platforme 2017 (Support to European Platforms, EACEA/06/2017). To je hkrati zadnji(!) razpis za platforme do konca leta 2020, torej do izteka programa Ustvarjalna Evropa.

Cilj podpore je spodbujanje razvoja uveljavljajočih se talentov in nadnacionalne mobilnosti akterjev, kroženja del ter izboljšanje prepoznavnosti umetnikov in ustvarjalcev s pomočjo komunikacijskih dejavnosti in strategije znamčenja, tudi npr. z oblikovanjem evropskega znaka kakovosti.

Ukrep je namenjen spodbujanju kritične mase in učinka strukturiranja, zato bo podprto samo omejeno število platform (13–15) za zagotovitev uravnotežene pokritosti v različnih sektorjih. Še posebej se spodbuja vloge na naslednjih področjih: vizualne umetnosti, gledališče, opera, moda (modno oblikovanje) in arhitektura. Namen torej ni podpreti več platform znotraj enega sektorja. Ocenjevalci bodo to upoštevali v postopku ocenjevanja.

Pri ponovnih prijavah že podprtih platform bo treba ponuditi novosti in se predvsem osredotočiti na blagovne znamke in trajnost.

Rok za predložitev vlog je 6. april 2017 do 12. ure po srednjeevropskem času. Evropska komisija bo na podlagi okvirnega sporazuma o partnerstvu podprla projekte platform za štiriletno obdobje.

Preverite, kdo iz Slovenije že sodeluje v evropskih platformah!
Oglejte si rezultate obeh doslej že izvedenih tovrstnih razpisov: rezultati razpisa 2015 in rezultati razpisa 2014.

POZOR: Za sodelovanje na razpisu je nujno, da se vsaka organizacija predhodno registrira na portalu ECAS in pridobi t. i. identifikacijsko PIC kodo organizacije (glej Kako pridobiti PIC kodo in spletno prijavnico). EACEA spodbuja prijavitelje (koordinatorje platform), da se registrirajo tudi člani platforme.

Ekipa CED Slovenija vam je na voljo za poglobljeno individualno svetovanje.
Več o razpisu za evropske platforme 2017 tudi na spletu CED Slovenija.