Na Drugajanje v Maribor!

/
Prek festivala angažirane sodobne uprizoritvene umetnosti, bo zavod Bunker med 27. in 30. nov. že šestnajstič nagovoril Maribor in njegove mlade. Poleg pestrega umetniškega programa festivala Drugajanje, ki je del projekta »Urban Heat« s podporo Ustvarjalne Evrope, Bunker vabi tudi v Šolo v kulturi - Igrišče za gledališče 2.0.

drugajanje-2017-Bunker

Festival Drugajanje, ki ga soorganizirata zavod Bunker, Ljubljana in II. gimnazija Maribor, bo med 27. in 30. novembrom 2017 že šestnajstič nagovoril Maribor in njegove mlade. Prvotna ideja festivala, pripeljati v Maribor angažirano sodobno uprizoritveno umetnost, ostaja; je pa v preteklem desetletju in pol Drugajanje svoje prvotno poslanstvo produkcijsko nadgradilo. Od leta 2012 je festival Drugajanje vpet v mrežo Festivals in Transition. Ta vključuje 13 festivalov, ki si v okviru skupnega projekta Urban Heat s podporo Ustvarjalne Evrope prizadevajo z umetniškimi raziskovanji nagovoriti razmerja med mesti in umetnostjo ter nevidnimi skupnostmi v mestih. Letos bodo od štirih predstav kar tri, ki so festivalske (ko)produkcije, tri predstave pa so nastale prav v okviru projekta Urban Heat.

Na ogled

*Pon., 27. nov. ob 19.00, Amfiteater II. Gimnazije
EnKnapGroup & Nature Theater of Oklahoma: ZASLEDOVALCI SREČE

*Tor., 28. nov. ob 17.00 in 19.00, Železniška postaja Maribor
Rima Najdi: THINK MUCH. CRY MUCH.

*Sre., 29. nov., ob 16.00, 18.00 in 20.00, Narodni dom Maribor
Mare Bulc: PRVA ALTRUISTIČNA PREDSTAVA v sodelovanju z Nagibom / Nagib na oder; predstava bo tudi del programa Kulturnega bazarja v Mariboru;
ob 21.00 v Salonu uporabnih umetnosti festivalska zabava: DJ Kozmonavt

*Čet., 30. nov., ob 15.00 in 19.00, Salon uporabnih umetnosti
Andra Aaloe & Flo Kasearu: KOSTUMSKA DRAMA

Poleg umetniškega programa Bunker na festivalu pripravlja tudi dve ŠOLI v KULTURI, ki bosta potekali v okviru projekta kulturno umetniške vzgoje IGRIŠČE ZA GLEDALIŠČE 2.0.

Več o festivalu Drugajanje tukaj.