Motovila gostila srečanje mrež Evropske komisije v Sloveniji

/
Srečanje se je zgodilo v prijetnem vzdušju, izobraževalnem duhu in muzejsko intervencijo. Posredujemo vam koristne informacije o delovanju drugih mrež.

V sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji je Motovila (CED Slovenija) 4. oktobra 2016 v MSUM in KULT3000 v Ljubljani gostila delovno srečanje predstavnic in predstavnikov mreže Evropske komisije, ki delujejo v Sloveniji. Glavni poudarek srečanja je bil iskanje sinergij med CED in drugimi mrežami ter spodbujanje novih sodelovanj.

Ekipa Motovile je ok. 30. predstavnikom mrež predstavila delo Centra Ustvarjalna Evropa, slišali pa smo kar nekaj koristnih informacij o delovanju drugih mrež, ki jih bomo z veseljem posredovali, saj imajo od njih lahko veliko korist tudi predstavniki kulturnih in ustvarjalnih sektorjev (KUS).

Še posebej vas opozarjamo na mrežo Enterprise Europe Network (EEN), ki pomaga tudi organizacijam in posameznikom v KUS, še zlasti za področja kreativnih industrij, kulturne dediščine in turizma. Predstavniki mreže EEN, ki deluje kar v sedmih institucijah v različnih slovenskih regijah, vam lahko pomagajo pri iskanju poslovnih partnerjev ali združiti mednarodno poslovno znanje z lokalnim, če želite svojo inovativnost razširiti na nove trge. Preverite zlasti RAZ:UM (pokriva področje kreativnih industrij) in Mariborsko razvojno agencijo (turizem in kulturna dediščina).

Priporočamo tudi brskanje po spletnem portalu Tvoja Evropa – nasveti, kjer najdete številne koristne informacije, pomoč in nasvete v zvezi z EU. Brezplačno in v sedmih dneh prejmete odgovor neodvisnega pravnega strokovnjaka v jeziku, ki ga razumete, na primer o vizumskih vprašanjih, čezmejnem poslovanju, socialni varnosti, davkih itd. Zelo priročno in strokovno orodje pri pripravi in izvedbi mednarodnega projekta!

Sicer je pa se je srečanje zgodilo v prijetnem vzdušju, izobraževalnem duhu in muzejsko intervencijo. Ekipa MG+MSUM je predstavila svoje bogate izkušnje sodelovanja v Ustvarjalni Evropi, predhodni Kulturi in drugih programih EU, nas gostila v muzeju sodobne umetnosti na Metelkovi in nas popeljala po stalni razstavi muzeja. Priporočamo obisk!