Miha Černec je letošnji Producer on the Move v Cannesu

/
Slovenski producent Miha Černec (Staragara) je izbran med 20 obetavnih producentov priznane promocijske platforme Producers on the Move 2015!

Srečanje Producers on the Move v organizaciji Evropske filmske promocije in z MEDIA podporo Ustvarjalne Evrope letos že šestnajstič poteka v okviru prestižnega canskega festivala, med 15. in 18. majem. Za izbrane kandidate – predlagajo jih matični filmski centri – pomeni odlično priložnost predstavljanja in promocije na številnih dogodkih za usposabljanje in mreženje.

Slovenski predstavnik iz produkcijskega podjetja Staragara in 19 njegovih kolegov so se v izbrani krog evropskih producentskih talentov prebili predvsem zahvaljujoč svojim mednarodnim koprodukcijskim izkušnjam in kinematografski distribuciji njihovih filmov izven meja matičnih držav, saj je bilo letos število udeležencev prvič omejeno.

V zvezi s tem je Miha Černec za Center Ustvarjalna Evropa potrdil, da sam trdno verjame v koprodukcije:

Na našem malem avdiovizualnem trgu brez mednarodnih koprodukcij ne moremo – pomembne so zaradi financ in tudi publike. Prepričan sem, da profesionalno sodelovanje prav tako oplaja stkane vezi – ponosen sem na trdna prijateljstva, ki so stkana skozi skupno ustvarjanje filma z italijanskimi kolegi.


(foto: Iztok Dimc/LIFFe)

Miha je prav tako poudaril svojo lanskoletno izkušnjo usposabljanja na znanem MEDIA podprtem programu EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs. Producers Workshop:

EAVE je nedvomno bil ključna točka v mojem profesionalnem življenju. Zagotovil mi je velik napredek, izjemno veliko sem se naučil. Predvsem je poudarek na veščinah, potrebnih za razvoj projekta – pomembno začetno fazo, kjer se postavljajo temelji projekta in prav v njej lahko odpraviš veliko morebitnih bodočih težav. Zame je to še toliko bolj pomembno, saj imam trenutno precej projektov v razvoju. Prav tako so dragocene stkane profesionalne vezi: hvaležen sem, da zaradi EAVE-a lahko danes rečem, da imam širom Evrope mrežo kolegov in prijateljev, na katere lahko računam pri ustvarjanju filmov.

Več informacij: www.efp-online.com