Konferenca v Pragi RE:AUDIENCE 2016

/
Ali veste, kako oblikovati strategijo razvoja občinstev? V začetku novembra je v Pragi potekala mednarodna konferenca, ki jo je pripravil češki CED. Priporočamo, da si ogledate posnetek – tema konference je namreč prednostna naloga Ustvarjalne Evrope

Posnetek s konference je dostopen v češkem in angleškem jeziku tukaj.

Razvoj občinstva (audience development) je pomembna prednostna naloga Ustvarjalne Evrope, katere cilj je doseči čim večji krog občinstev za dostop in ogled kulturno-umetniških del. Namen prednostne naloge je pomagati kulturnim organizacijam prilagoditi se potrebam po iskanju novih inovativnih poti za ohranjanje občinstva, pridobivanje novega občinstva in raznolikost občinstva.

RE: AUDIENCE 2016Dodatno znanje za oblikovanje strategije razvoja občinstev lahko pridobite na mednarodni konferenci RE:AUDIENCE 2016, ki ga v Pragi, 3.–4. novembra, organizira Institut Umĕní – Divadelni Ustav / CED Češka (za podprogram Kultura). Program konference se osredotoča na demokratizacijo kulture, analizo podatkov za delo z občinstvom v kulturi ter družbeni odgovornosti umetnikov in kulturnih organizacij.

Na konferenci bodo med drugimi predavali Steven Hadley (Queen’s University Belfast, Severna Irska), Kathleen McInnis (See-Through Films, ZDA) in Anne Torreggiani (The Audience Agency, VB).

Za več informacij glej tukaj; prijavite se tukaj; v živo spremljajte tukaj.
Dodatne informacije: Barbora Kocianová (barbora.kocianova@kreativnievropa.cz)

Pristop k razvoju občinstva ima pomembno vlogo pri ocenjevanju kakovosti prijavljenih projektov in njihovega prispevka k doseganju ciljev ter prednostnih nalog programa Ustvarjalna Evropa, zato je pomembna priprava jasne strategije za razvoj občinstva.

Prvič objavljeno: 2. 9. 2016.