MEDIA mreženje na Fokusu 14. Kino Otoka

/
Drugo leto zapored je v okviru strokovnega programa Kino Otok PRO potekal Fokus, mednarodno usposabljanje in mreženje za manj vidne filmske poklice. Tudi letos je Motovila (CED Slovenija) s partnerskimi pisarnami podprograma MEDIA iz Italije (Torino) in Hrvaške omogočila večerno druženje udeležencev in gostov v petek, 8. junija.

Letošnji izobraževalni program FOKUS v okviru 14. Mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema FOKUS je bil namenjen usposabljanju montažerjev in oblikovalcev zvoka iz Slovenije, Hrvaške in Italije (Furlanija – Julijske krajina).

Med 6. in 9. junijem je 12 obetavnih udeležencev pod vodstvom oblikovalca zvoka Julija Zornika (Slovenija) in montažerja Dragana von Petrovića (Srbija) nadgrajevalo svoje znanje in veščine v spodbudnem predfestivalskem vzdušju. Usposabljanje so dodatno popestrili dogodki, odprti za strokovno javnost: strokovno predavanje oblikovalca zvoka Paula Daviesa (Velika Britanija), študija primera filma Mesto sonca Ratija Onelija (Gruzija), razparava o vlogi montaže in zvoka v filmskem sektorju ter panel o VR/AR pristopih v filmu in izven njega.

Foto: Andreja Kranjec, Kino Otok.