MEDIA dosežki slovenske animacije predstavljeni na Portugalskem

/
Na Portugalskem je v torek, 19. jun. 2018, potekal seminar za promocijo razpisov za podporo razvoju filmskih projektov in festivalom, ki sta ga skupaj pripravili pisarni CED iz Slovenije in Portugalske.

Sabina Briški Karlić (Motovila) je na dogodku predstavila primere dobre prakse v omenjenih shemah ter pogoje in nedavne uspehe slovenskega animiranega filma. Še posebej je izpostavila večnacionalno izobraževalno-promocijsko pobudo CEE Animation, ki je prvič v soorganizaciji Motovile (CED Slovenija) potekala lani decembra.

Dva trenutno najvidnejša slovenska projekta s podporo podprograma MEDIA, animirani film Zvite pravljice in festival Animateka, pa sta podrobneje predstavili njuni predstavnici, Sara Božanić (Inštitut za transmedijski dizajn) in Sanja Čakarun (Društvo 2 koluta).

Na seminarju so bili poleg slovenskih predstavljeni tudi portugalski primeri dobre prakse na področju festivalov (Mostra, Cinanima) in razvoja projektov (José Miguel Ribeiro), zaključno razpravo pa je moderiral Humberto Santana, predsednik portugalskega Združenja producentov animiranega filma (APPA) (podrobneje: program dogodka na spletni strani CED PT). Dogodek je prav tako bil priložnost za razvoj skupnih strategij promocije sektorja animacije v državah z nizko AV zmogljivostjo: skupaj z vodjo za podprogram MEDIA portugalske pisarne CED, Manuelom Clarom, so tako zasnovane ideje za prihodnja sodelovanja.

Več fotografij je na voljo tudi v galeriji Facebook strani CED Slovenia – MEDIA.