Marko Bulc: Prva altruistična predstava

/
Zavod Bunker vas v okviru projekta »Urban Heat« s podporo Ustvarjalne Evrope vabi v Ljubljano (22.–24. nov.) in Maribor (29. nov.) na predstavo režiserja, avtorja in performerja Marka Bulca. Na zabaven in unikaten način boste premislili altruizem.

Marko Bulc: Prva altruistična predstava
*Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, Slomškova 18, Ljubljana:
22. nov. 2017 ob 18.00 in 20.00 – premiera; 23. in 24. nov. 2017 ob 18.00 in 20.00
*Narodni dom Maribor, Ul. kneza Koclja 9, Maribor:
29. nov. 2017 – v okviru šestnajstega festivala Drugajanje in programa Nagib na oder.

“Altruizem definiramo kot obnašanje, s katerim pomagamo drugim, ne da bi za to pričakovali povračilo ali nagrado.”

“Altruistični samomor definiramo kot obnašanje, ko kdo žrtvuje svoje življenje za dobro drugih.”

“Če v letalu pade pritisk, najprej nataknite kisikovo masko sebi, nato pomagajte drugim.”

“Za nekatere človeške skupnosti je značilno, da se najprej najedo odrasli in zdravi, če kaj hrane ostane, jo pojedo otroci in bolni.”

“Zagozda ali kajla je enostavna naprava, večinoma v obliki tristrane prizme, in je namenjena za razdvojitev, niveliranje ali trdno nameščanje česa.”

Prva altruistična predstava je solo projekt Marka Bulca, nastal pa je desetletje po njegovi zadnji solo uprizoritvi z naslovom Zadnja egoistična predstava. Avtorjeva tema je tokrat nasprotni ekstrem – altruizem.
Marko Bulc je eden izmed zanimivejših ustvarjalcev v polju sodobne uprizoritvene umetnosti pri nas. Ustvarjal je že zelo raznolike predstave in se loteval zanimivih tem. Tokratna predstava poskuša na zabaven in unikaten način premisliti altruizem.

Več o predstavi v gledališkem listu (.pdf) ali na spletu zavoda Bunker.

Vabljeni!

Predstava je del projekta Urban Heat s podporo Ustvarjalne Evrope. Projekt združuje trinajst evropskih festivalov, ki z umetniškimi raziskovanji naslavljajo razmerja med mestom in umetnostjo.