Malta je »središče kulturnega sveta«

/
V okviru priprav na EPK leta 2018 je Valletta strateško zastavila svojo umeščenost na kulturni zemljevid. Letos najprej gosti svetovni vrh o umetnosti in kulturi (18.–21. oktober), prihodnje leto pa Malta predseduje Svetu EU. Hkrati Malta že skrbi za promocijo svojih umetnikov v tujini in spodbuja mednarodno mobilnost in kulturno sodelovanje.

Arts-summit-2017Malta letos gosti 7. svetovni vrh o umetnosti in kulturi / World Summit on Arts and Culture, ki bo med 18. in 21. oktobrom 2016 v Valletti, in v organizaciji International Federation of Arts Councils and Culture Agencies (IFACCA) in Arts Council Malta (ACM).
IFACCA s partnerji svetovni vrh pripravi vsaka tri leta, namenjen pa je razpravam o ključnih vprašanjih, ki vplivajo na javno podporo umetnosti in ustvarjalnosti. Rdeča nit razprav na Malti bo »At the crossroads? Cultural Leadership in the 21st Century«. Več o dogodku na uradni spletni strani www.artsummit.org ali na #artsummitmalta.

EPK-Valletta-2018Malta bo nato v prvi polovici leta 2017 predsedovala Svetu EU. ACM bo v sodelovanju z Valletta Foundation 2018 zadolžena za pripravo in organizacijo šestmesečnega kulturnega programa. In končno, leta 2018 bo Valletta gostila Evropsko prestolnico kulture (EPK).

Malta si prizadeva za vzajemno kulturno sodelovanje z (ne)evropskimi državami, zato skupaj s fundacijo Roberto Cimetta podpira številne programe mobilnosti in druga projektna sodelovanja.

Spremljajte dogajanje na Malti!