Kultura e–novice, 18. november 2019

/

Pozdravljeni,

če pripravljate prijavo na RAZPIS Kultura za projekte sodelovanja 2020 (EACEA 32/2019), ne pozabite, rok za oddajo vlog je v sredo, 27. nov. 2019 do 17.00 (CET). Svetujemo, da prijavo oddate dan prej oz. vsekakor ne tik pred zdajci!
Predvsem poskrbite, da boste kratko in jedrnato odgovorili na vprašanja v prijavnem obrazcu. Upoštevajte cilje in prednostne naloge programa ter evropsko razsežnost. Navedite cilje in rezultate projekta, ki ste jih opredelili skupaj s partnerji. Vsebina projekta naj ustreza proračunu projekta. Dobro razmislite, kako se boste s partnerji lotili komunikacije, promocije in razširjanja rezultatov na sodoben in inovativen način, zlasti v zvezi s prednostnimi nalogami, povezanimi z razvojem občinstva in krepitvijo zmogljivosti z digitalizacijo. Ne gre samo za promocijo vaših dejavnosti, ampak za zgodbo, ki bi jo radi o projektu povedali in vrednosti, ki jo bo prinesel.
Predvsem pa, bodite zanesljiv partner. Bodite odzivni, hitro dostavljajte dokumente vodji projekta oz. izpolnjujte obljube, dane svojim partnerjem, dejavno prispevajte in sporočajte težave, dokler so še obvladljive. Večina organizacij ima premalo zaposlenih in je v časovni stiski, zato ne prispevajte k zaostankom. Če še iščete dodatnega partnerja, ga lahko poiščete tudi prek baze partnerjev na spletu CED Slovenija. Čeprav ni nujno, je namreč priporočljivo imeti vsaj enega partnerja več od minimalnega zahtevanega števila.

Pomnite, v pomoč smo vam lahko le, če nam pravočasno posredujete VPRAŠANJA, povezana s pripravo razpisne dokumentacije.

In če vam ravnokar rastejo žulji ob pisanju vaše prijave, bomo po razpisnem roku z veseljem zbrali vse tegobe in priporočila za izboljšave v naslednji generaciji programa Ustvarjalna Evropa. Zbrano bomo posredovali odgovornim predstavnikom Izvajalske agencije EACEA in Evropske komisije.

Prijeten dan,
vaša ekipa CED Slovenija
∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅∅

Partnerske ponudbe najdete v spletni bazi CED Slovenija.
Izpostavljamo nekaj svežih iz Armenije (Hayp in Situ), Irske (Rua Red), Moldavije (International Folk Dance Festival JOC), Portugalske (LEC – New University of Lisbon) in Španije (Mediapro in Taller Abierto).

Ob zadnjem branju projektne prijave preverite, ali ste se smiselno navezali na katerega od ključnih strateških dokumentov, glej tukaj. Med njimi tudi npr. Delovni načrt EK za kulturo 2019–2022, kjer na koncu dokumenta najdete še bolj razširjen seznam političnih dokumentov, ki vam pridejo morda prav pri navezovanju oz. »iskanju sinergij« z vašim projektom (gl. ANNEX II – Main political references).

Pripravili smo nekaj nasvetov za takrat, ko »tik-tak« tečejo zadnje ure pred oddajo prijave.

P.S. Še vedno je odprt poziv Music Moves Europe za manjša glasbena prizorišča (EAC/S17/2019), in sicer do 16. dec. 2019. In še vedno čakamo na rezultate razpisov za projekte literarnega prevajanja za leto 2019 (EACEA/07/2019) in za Digitalno povezovanje kulture in avdiovizualnih vsebin (EACEA/06/2019).

Napovedujemo …
Tradicionalno srečanje Uspešno … ustvarjalno 2019 bo letos 11. dec. 2019 v Ljubljani, tokrat v gosteh v Pionirskem domu na Komenskega 9. Se že veselimo srečanja!