Kmalu prva slovenska konferenca o videoigrah

/

V organizaciji Združenja razvijalcev iger Slovenije se bo v partnerstvu s CED Slovenija 26. septembra zgodila prva konferenca razvijalcev digitalnih iger v Sloveniji – prvi odločen korak za hitrejši razvoj, rast in prepoznavnost slovenske veje industrije doma in v tujini.

Društvo razvijalcev iger Slovenije – Games Slovenia – prireja prvo celodnevno poslovno konferenco s področja razvoja digitalnih iger, ki bo potekala 26. septembra 2015 v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani.

Na konferenci bo kot partner sodeloval tudi Center Ustvarjalna Evropa, ki bo v luči prve slovenske uspešne prijave podjetja MediaAtlas, ki je na lanskem razpisu dobila 24 000 EUR za razvoj igre, predstavil MEDIAshemo podpore za videoigre.

Konferenca označuje začetek prizadevanj za izboljšanje stanja dejavnosti domačih razvijalcev digitalnih iger, mreženja in možnost za pridobitev povezav s tujimi podjetji, delodajalci in ustvarjalci na tem področju.

Dogodek se bo osredotočal na množico dejavnosti, ki jih zajema izdelava digitalnih iger. Predavali bodo strokovnjaki s področja razvoja, načrtovanja, marketinga ter projektne in podjetniške organizacije. Na konferenci bodo svoje izdelke predstavljali mnogi manjši neodvisni slovenski studii in sponzorji dogodka, katerih igre bo mogoče preizkusiti. Ob zaključku bodo podeljene nagrade najbolj tehnično in oblikovno dovršenim domačim igram v letu 2015 in nagradi občinstva naj igri konference.

Organizatorji pričakujejo približno 300 obiskovalcev. Udeležba je brezplačna, število mest pa je omejeo in je zato prijava obvezna.

Več informacij o potrjenih govorcih in programu konference:
www.gamesslovenia.si/si/conference-2015/