Kako do partnerjev za projekte sodelovanja?

/
Več kot trideset ponudb organizacij iz tujine, ki iščejo partnerje. Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji je samo v zadnjem mesecu prejel več kot trideset ponudb organizacij iz tujine, ki iščejo partnerje za nadnacionalne projekte sodelovanja na razpisih programa Ustvarjalna Evropa.

Največ ponudb je iz Španije (kar devetnajst), štiri iz Poljske, tri iz Italije, po dve iz Grčije in Portugalske ter po ena iz Cipra, Estonije, Irske, Romunije, Slovaške, Turčije in Velike Britanije. Največ prispelih ponudb je za sodelovanje na področju uprizoritvenih umetnosti (večinoma glasba in gledališče), sledijo pa vizualne umetnosti. Nekaj vabil je za sodelovanje v interdisciplinarnih projektih, kulturne dediščine ali drugih kulturno-umetniških področjih.

Ponudbe za partnersko sodelovanje so objavljene na naših spletnih straneh in jih lahko v bazi iščete na različne načine: po področjih, državah ali kronološko.

Če nam svojo partnersko ponudbo (v angleškem jeziku) pošljete preko spletnega obrazca, jo lahko posredujemo evropski mreži Centrov Ustvarjalna Evropa (Creative Europe Desks).

Partnerje lahko poiščete tudi v različnih nacionalnih podatkovnih bazah – npr. portugalske organizacije najdete v njihovem kulturnem direktoriju. V kratkem bo vzpostavljena spletna baza za iskanje partnerjev na italijanskem portalu CED za podprogram Kultura >>>.
V pomoč vam je lahko tudi baza partnerskih organizacij, ki jo ponujata spletni platformi LabforCulture.org in culture 360.org.

Toda, najpomembneje je, da ugotovite, zakaj potrebujete partnerja, kakšnega partnerja iščete, kakšna naj bo vloga partnerjev pri projektu (vsebinska in/ali s finančnim prispevkom). Vaša partnerska ponudba naj bo kratka in jedrnata (kdo ste in kaj so cilji vašega projekta sodelovanja) ter opremljena z najpomembnejšimi kontakti. Partnerje poiščite dovolj zgodaj pred razpisnim rokom in jih spoznajte (njihove želje, interese, cilje, način delovanja in finančno stabilnost!).

Ne pozabite, »čisti računi, dobri prijatelji – partnerji«!