Kako do partnerjev?

Pri projektih sodelovanja, evropskih mrežah in evropskih platformah na razpisih podprograma Kultura in Medsektorskega sklopa potrebujete (mednarodne) partnerje. Sledi nekaj nasvetov CED Slovenija, kako do partnerjev.

Preverite ponudbe za partnersko sodelovanje v bazi partnerskih ponudb CED Slovenija. Če želite, da vašo partnersko ponudbo posredujemo evropski mreži pisarn CED, prosimo, da izpolnite »OBRAZEC Partner Search« (docx) v angleškem jeziku in nam ga pošljete na info@ced-slovenia.eu.

Spodbujamo vas k mreženju s številnimi akterji na mednarodnih dogodkih, tudi v organizaciji CED Slovenija, ali k vstopanju v mreže, zveze, platforme v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih. Npr. mednarodne mreže s podporo Ustvarjalne Evrope preverite tukaj ali berite naše e-novice, v katerih vas redno obveščamo o številnih priložnostih.

Pri iskanju partnerjev si lahko pomagate s spletnimi bazami tujih centov CED, npr. Luksemburga, Poljske ali Srbije. Partnerske ponudbe na svojih spletnih straneh delijo tudi centi CED Danska, Estonija, Nemčija, Madžarska, Portugalska, Španija in Ukrajina.

V pomoč sta vam je lahko spletni portal Evropske komisije Funding & Tenders Portal. Za vpis partnerske ponudbe se morate registrirati, pomagate si lahko z navodili.

Preverite tudi druge spletne baze podatkov projektov, organizacij, dogodkov, priložnosti, ki jih najdete na spletišču CED Slovenija, tudi med uporabnimi viri.

Mreženje, Foto: Katja Goljat

Toda, najpomembneje je, da ugotovite, zakaj potrebujete partnerja, kakšnega iščete, kakšna naj bo vloga partnerjev pri projektu (vsebinska in/ali s finančnim prispevkom). Vaša partnerska ponudba naj bo kratka in jedrnata (kdo ste in kaj so cilji vašega projekta) ter opremljena z najpomembnejšimi kontakti. Partnerje poiščite dovolj zgodaj pred razpisnim rokom in jih spoznajte (njihove želje, interese, cilje, način delovanja in finančno stabilnost!).

Ne pozabite, »čisti računi, dobri prijatelji – partnerji«!