Novice

Future Architecture: 4. poziv za ideje

Umetniki in ustvarjalci s področja arhitekture vabljeni k predložitvi predlogov del, s katerimi se želite predstaviti v sklopu programa za evropsko arhitekturo 2019. Evropska platforma Future Architecture, ki jo koordinira Muzej za arhitekturo in oblikovanje s podporo Ustvarjalne Evrope, zbira ideje do 7. jan. 2019.

Kultura · 22 novembra, 2018


Future Architecture ni zgolj še eno tekmovanje. Future Architecture spreminja same temelje arhitekture v Evropi in drugod. Premika meje. Podira zidove. Gradi nove sisteme. Oblikuje nova zavezništva. Daje priložnost in glas nadarjenim konceptualistom in ustvarjalcem.

Umetniki in ustvarjalci vabljeni k predložitvi svojih projektov

Future Architecture vabi ustvarjalce s področja arhitekture, da predložijo svoje projekte – že končane ali pa takšne, ki so še v fazi koncepta – ki se ukvarjajo s prostorskimi, socialnimi ali kulturnimi inovacijami, ter, da se pridružijo k razpravi o arhitekturi prihodnosti. Umetniki in ustvarjalci, vabljeni, da postanete del Evropskega arhitekturnega programa za leto 2019.

Future Architecture zanimajo projekti, ki obravnavajo naslednja področja:
– sistemske spremembe,
– praktični problemi,
– nova področja delovanja onkraj obstoječih okvirov.

Več tukaj (angl., pdf) in PRIJAVE na spletu Future Architecture.

Časovnica in roki za prijavo:
– Objava odprtega poziva: 15. nov. 2018.
– Rok za oddajo prijav: 7. jan. 2019.
– Spoznavna konferenca: 14.–16. feb. 2019.
– Ustvarjalna izmenjava 2019: 14.–16. feb. 2019.
– Evropski arhitekturni program: 17. feb.–31. okt. 2019.

Izbrani sodelujoči bodo povabljeni k udeležbi na enem ali več naslednjih dogodkov, ki vključujejo 5 razstav, 4 konference, 3 serije predavanj, 3 delavnice, 2 poletni šoli, 1 knjigo in še več.
Odbor članov platforme Future Architecture bo izbrane prijavitelje povabil k predstavitvi projektov na dogodku Kreativna izmenjava (14.–16. feb. 2019) v Ljubljani in k sodelovanju pri aktivnostih v okviru Evropskega arhitekturnega programa. Platforma bo izbranim sodelujočim pri Kreativni izmenjavi krila stroške potovanja (v EU) in namestitve.
Članice platforme bodo sodelujočim, ki jih povabijo k sodelovanju na svojih dogodkih, krile stroške potovanja (v EU) in namestitve ter jim namenile honorar.

Vse prijave bodo objavljene na spletni strani platforme Future Architecture. Prijave bodo ocenjevali odbor članov platforme Future Architecture, pretekli udeleženci natečaja Future Architecture in javnost (prek spletnega glasovanja).

Evropska platforma Future Architecture povezuje talente različnih strok iz še neuveljavljene generacije ter jim omogoča, da predstavijo svoje ideje za prihodnost mest in arhitekture.