Foto utrinki študijskega obiska Onkraj horizontov: fokus Ukrajina

/
Zavod Motovila je med 15. in 19. okt. 2018 organiziral študijski obisk za skupino umetnikov, kulturnih menedžerjev in kustosov iz Ukrajine z namenom krepitve mostov v kulturi med Slovenijo in regijo onkraj Evropske unije.

Medtem ko pripravljamo poročila in urejamo gradiva z dogodkov, ki smo jih pripravili v sklopu študijskega obiska pod naslovom Onkraj horizontov: fokus Ukrajina, ste vabljeni k ogledu foto utrinkov.

Kdo iz Ukrajine je obiskal Slovenijo, preveriti med PROFILI gostov (angl.).

O dogodku poročamo tukaj. Več o …:
Onkraj kulturnega modela (Ljubljana, 16. okt.) – konferenca o inovativnih pristopih poslovanja v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih v MAO s strokovnjaki iz Velike Britanije, Švedske in Španije (Katalonije). Dogodek v sodelovanju s Centrom za kreativnost (MAO).
Onkraj ustaljenega komuniciranja v kulturi ( Maribor, 17. okt.) – seminar o inovativnih pristopih komuniciranja v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih v CzK Maribor. Dogodek v sodelovanju s Centrom za kreativnost (MAO).
Mesta v Hiši EU: od ustvarjalnih povezav do EPK (Ljubljana, 18. okt.).

Za izvedbo študijskega obiska se zahvaljujemo partnerjem: Center za kreativnost, ki ga izvaja Muzej za arhitekturo in oblikovanje, CUK Kino Šiška, SCCA–Ljubljana, Zavod Big, Marko Brumen, Simon Žlahtič, Društvo Hiša!, Festival DokuDoc, GT22 in MFRU festival, StopTrik festival, Narodni dom, Vetrinjski dvor, Festival Lent, Festival Maribor, Lutkovno gledališče Maribor, Festival Borštnikovo srečanje, KID Kibla, Hiša EU, EnKnap, zavod Bunker, DobraVaga / Kino Šiška, Mini teater, Judovski kulturni center Ljubljana, Muzej novejše zgodovine Slovenije.

Zahvaljujemo se vsem predavateljem in kulturnim izvajalcem, ki so namenili svoj čas za obisk dogodkov v sklopu programa študijskega obiska ter z ukrajinskimi gosti izmenjali izkušnje.

Avtorja fotografij: Katja Goljat in Janez Klenovšek.

Projekt se izvaja v okviru programa Culture Bridges s podporo Evropske unije. Program Culture Bridges podpira razvoj strokovnjakov v kulturnih in ustvarjalnih industrijah v Ukrajini ter jim omogoča, da sodelujejo z organizacijami in posamezniki v EU. Program Culture Bridges izvaja British Council v partnerstvu z mrežo nacionalnih kulturnih inštitutov za kulturo Evropske unije (EUNIC) v Ukrajini.