Filmski teden Evrope 2019 – 23 filmov v 12 mestih

/
Tudi letos bodo v 12 krajih po Sloveniji med 4. majem in 13. junijem na voljo brezplačne projekcije kakovostnih evropskih filmov, prejemnikov MEDIA podpore Ustvarjalne Evrope.

Na letošnjem Filmskem tednu Evrope se bo zvrstilo več kot 30 brezplačnih projekcij 23 sodobnih evropskih filmov, ki so nastali s podporo podprograma MEDIA. Med njimi bo tudi film Bojevnica (A Woman at War – Kona fer í stríð), prejemnik letošnje nagrade LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. V evropskih filmih bodo letos uživali ljubitelji filmske umetnosti v Celju, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Sežani, Kranju, Novem mestu, Dolenjskih Toplicah, Izoli in Slovenski Bistrici ter na Ptuju in Ravnah na Koroškem.

Podroben program je na voljo na spletni strani Europe Direct.

Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter z Motovilo (Centrom Ustvarjalna Evropa), Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.