Festival Seviqc Brežice vabi na Evropski dan stare glasbe.

/
Posvet in koncert na gradu Slovenska Bistrica, 21. marca.

Festival Seviqc Brežice v sklopu evropskega dneva stare glasbe, ki bo v petek 21. marca 2014, vabi na posvet TERMINAL SEVIQC, in sicer na grad Slovenska Bistrica od 12. do 14.30. ure. Namen posveta je bolje povezati festival s turističnimi, kulturnimi, razvojnimi in kmetijskimi organizacijami ter občinsko upravo na področju Vzhodne kohezijske regije, kjer bo v 2014 večina koncertov Seviqc Brežice.

Gostje posveta bodo: dr. Miha Kozorog, Filozofska fakulteta, Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo; mag. Barbara Urbanija, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO; mag. Gojko Zupan, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Mateja Lazar, Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji (Motovila, center za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih). Poleg tega bo predstavljen referat Stanke Dešnik, Javni zavod Krajinski park Goričko in referat Elene Begant, Ustanova Gandin Fundacija.
Več na Seviqc Brežice.

Festival Seviqc Brežice prosi za potrditev udeležbe na info@k-ramovs.si ali na telefonsko številko 01 242 08 12.

Letos bo praznovanje več kot tisočletja evropske glasbene zakladnice potekalo pod pokroviteljstvom Unesca. V okviru evropskega dneva stare glasbe se bo Festival Seviqc Brežice praznovanju pridružil s koncertom skupine Capella Carniola (ob 20. uri), ki bo predstavila program De Arte Saltandi, ki združuje ples, glasbo in poezijo kot neločljive entitete srednjeveškega umetniškega izražanja.
Več na Seviqc Brežice.

Vstop je prost, vendar pa je obvezna rezervacija vstopnic. Dodatne informacije: T: 01 242 0812 / 051 303 040, e: info@k-ramovs.si.

Vabljeni!