Evropski filmski forum v Berlinu o prihodnosti podprograma MEDIA

/
V ponedeljek, 19. februarja 2018, bo v Berlinu potekal prvi letošnji Evropski filmski forum podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope. Tako kot vsako leto se bodo dogodka udeležili priznani filmski ustvarjalci in strokovnjaki, razpravljali pa bodo o prihodnosti podprograma MEDIA, povezovanju z državljani in implementaciji inovativnih tehnoloških rešitev v AV industriji. Na festivalu bo prikazanih 18 filmov, nastalih s podporo podprograma MEDIA, od tega jih 6 tekmuje za zlatega medveda.

Evropski filmski forum

(ponedeljek, 19. februar, 10.00–18.00, hotel Ritz Carlton, Podsdamer Platz 3, prijave niso potrebne)

EFF Berlinale 2018

Prvi del Evropskega filmskega foruma bo posvečen prihodnosti podprograma MEDIA po letu 2020. Osrednje teme bodo povezovanje z državljani in doseganje občinstev ter izboljševanje konkurenčne pozicije evropske kinematografije v luči naraščajočega pomena promocije in trženja.

V drugem delu dneva bodo v sodelovanju z Evropskim inštitutom za inovacije in tehnologijo (EIT) predstavljeni možni načini premagovanja trenutnih vrzeli med tehnologijo in ustvarjalnostjo, predvsem na AV področju.

V zaključnem delu bodo predstavljeni primeri dobre prakse in dosežkov podprograma MEDIA. Poleg predstavitve aktualnih tem na AV področju bo ta dan tudi odlična priložnost za mreženje, zato toplo priporočamo udeležbo (predhodne prijave niso potrebne; udeležencem je na voljo tudi kosilo)!

Več informacij in podroben program.

Druge priložnosti

V Berlinu bo v okviru Evropske filmske tržnice (EFM) – kot vsako leto – tudi stojnica podprograma MEDIA, na kateri bo v nedeljo, 18. februarja, med 14.00 in 16.00 dežurala tudi slovenska predstavnica Sabina Briški Karlić (glej urnik).

Zainteresirani strokovni javnosti priporočamo tudi udeležbo na predstavitvah aktualnih MEDIA razpisov: za spletno promocijo avdiovizualnih del (17. februar, 18.00–19.00) in za podporo organizatorjem usposabljanj (18. februar, 18.00–19.00), zadnjega v tej generaciji podprograma MEDIA. Obe predstavitvi bosta potekali na EFM (2. nadstropje Martin Gropius Bau, White Room).

Vedno so aktualne tudi EFM industrijske debate ter številne druge možnosti za usposabljanje in navezovanje stikov.

MEDIA filmi na festivalu

Na festivalu bo letos prikazanih 18 filmskih naslovov s podporo MEDIE, od tega jih naslednjih šest tekmuje za zlatega medveda:

– 3 Tage in Quiberon (3 Days in Quiberon) r. Emily Atef (Nemčija, Avstrija, Francija)
Figlia mia (Daughter of Mine), r. Laura Bispuri (Italija, Nemčija, Švica)
Las herederas (The Heiresses), r. Marcelo Martinessi, (Nemčija, Brazilija, Norveška, Francija)
Touch Me Not, r. Adina Pintilie, (Romunija, Nemčija, Češka, Bolgarija, Francija)
Transit, r. Christian Petzold (Nemčija, Francija)
Utøya 22. Juli (U – July 22), r. Erik Poppe (Norveška)
Black 47, r. Lance Daly (Irska / Luksemburg) – izven konkurence