Evropski filmski forum na Berlinalu 2017

/
V ponedeljek, 13. februarja, bo v Berlinu potekal prvi letošnji Evropski filmski forum v organizaciji podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope. V fokusu sta aktualna tematika masovnih podatkov v filmski industriji ter predstavitev dosežkov podprograma MEDIA. Na festivalu bo letos prikazanih 24 filmskih naslovov s podporo MEDIE!

Berlinale2017-1

Evropski filmski forum v Berlinu
(13. feb., 9.30–18.00, hotel Ritz Carlton, Podsdamer Platz 3)

BBerlinale2017-2erlinski Evropski filmski forum – ki služi izmenjavi mnenj med oblikovalci kulturnih in avdiovizualnih (AV) politik, izkušenimi filmskimi ustvarjalci in predstavniki filmske industrije o izzivih in priložnostih evropskega AV sektorja – se bo osredotočil na povezavo tehnologije in filma.
Dopoldan (od 9.30 do kosila) bo posvečen pomenu masovnih podatkov (big data) v filmski industriji: Big Data, Bigger Audiences? How European works can benefit from technology. Gre za zelo pomembno temo, saj je zbiranje in analiza podatkov osnova za strateške odločitve – predvsem ko gre za občinstvo. V popoldanskem delu, od 14.30 dalje, pa bo poudarek na primerih dobre prakse in dosežkih podprograma MEDIA: Creative Europe MEDIA Showcase – Spotlight on Uniting Film, Democracy and Technology.
Poleg predstavitve novosti Ustvarjalne Evrope MEDIE bo ta dan v Berlinu tudi odlična priložnost za mreženje, zato CED Slovenija toplo priporoča udeležbo (predhodne prijave niso potrebne; udeležencem je na voljo tudi kosilo)!
Več informacij tukaj. Preverite program (.docx).

Na berlinskem festivalu letos sodeluje 24 MEDIA podprtih filmov.

Poleg Evropskega filmskega foruma v Berlinu priporočamo še …

Predstavitev novega MEDIA razpisa za spletno distribucijo
(11. feb., ob 18.00, EFM, 2. nad. White Room, Martin Gropius Bau)
V Berlinu bo predstavljen novi MEDIA razpis za spletno distribucijo. Gre za razpis za projekte, ki so bili prej podprti z MEDIA razpisom za razvoj občinstev. Dogodek je odlična priložnost za informiranje o kriterijih razpisa in pričakovanim obsegom ter vsebinskimi usmeritvami projektov, primernih za prijavo. Potrebne so vnaprejšnje prijave udeležbe na EACEA-MEDIA-ONLINE@ec.europa.eu. Več info o razpisu (.pdf).

EFM Industry Debates
(10.–12. feb, ob 17.00)
Evropski filmski forum vsako leto pripravi tudi koristne in zanimive strokovne razprave na pereče teme iz filmske industrije. Letos so to spletna distribucija (10. feb.), sodelovanje z arabskim filmskim sektorjem (11. feb.) in inovacije v distribuciji in trženju (12. feb.). Prijave niso potrebne. Več tukaj.

Udeležba predstavnice CED Slovenija
Sabina Briški iz CED Slovenija se bo v Berlinu med 9. in 14. februarjem udeležila zgoraj omenjenih dogodkov ter tudi internega sestanka pisarn CED MEDIA (10. februarja). Za dodatne informacije in povezovanje strokovne javnosti s predstavniki EK/EACEA, ki bodo v Berlinu, pišite na sabina.briski@ced-slovenia.eu.

Berlinale2017-3.jpg