Evropski filmski forum in druge priložnosti v Cannesu

/
Evropska komisija na 71. mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu vabi strokovno javnost na dialog o aktualnih temah za podprogram MEDIA (10.–16. maj), osrednji dogodek festivala pa je Evropski filmski forum (14. maj). Dva slovenska producenta MEDIA podprtih filmov izbrana za sodelovanje na prestižnih platformah; v Cannesu tudi Motovila.

Na prihajajočem Mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu (8.–19. maj) program Ustvarjalna Evropa MEDIA med 10. in 16. majem 2018 strokovno javnost vabi na dialog o aktualnih temah. V ospredju bodo strategije sodelovanja za povečanje občinstva, financiranje, koprodukcije, distribucija in razvoj talentov.

Osrednji dogodek festivala je Evropski filmski forum (EFF), ki bo potekal v ponedeljek, 14. maja, od 15.00 do 17.30 v Salon des Ambassadeurs, na temo pomena povezovanj za boljšo distribucijo in doseganje občinstev. Isti dan dopoldan bo potekala konferenca o finančnih mehanizmih za filmsko industrijo, hkrati pa bodo na stojnici podprograma MEDIA vsak dan na voljo zanimive študije primerov dobre prakse.

Dva slovenska producenta MEDIA podprtih filmov sta izbrana za sodelovanje na prestižnih platformah za mreženje: Rok Sečen (Monoo) na EFP Producers On The Move in Boštjan Virc (Studio Virc) na Producers Network. Čestitamo!

Sabina Briški Karlić, slovenska predstavnica za podprogram MEDIA, bo v Cannesu med 11. in 13. majem.

V različnih sekcijah canskega festivala bo letos sodelovalo 18 filmskih naslovov, ki so nastali s podporo podprograma MEDIA – celoten seznam je na voljo tukaj.

Več informacij o EFF in drugih dogodkih podprograma MEDIA na letošnjem festivalu v Cannesu.