Evropska nagrada mladega filmskega občinstva se seli na splet

/
Evropsko nagrado mladega filmskega občinstva (EFA) na pobudo Evropske filmske akademije podeljujejo od leta 2012. V projektu vsako leto sodeluje več evropskih držav in mest, letos pa ga zaradi izrednih okoliščin iz kina prvič prestavljajo na splet. Kot edini slovenski predstavnik v projektu že sedem let sodeluje tudi Izola (Zavod Otok).

Evropski dan mladega filmskega občinstva je odmeven vseevropski projekt, ki na pobudo Evropske filmske akademije poteka od leta 2012. Letos na dogodku sodeluje 70 mest iz 41 držav. Izola bi dogodek gostila 26. aprila, vendar so zaradi pandemije dogodek prestavili na splet.
Mladi med 12. in 14. letom starosti si bodo lahko iz domačega kavča na katerem koli koncu Slovenije med četrtkom, 23. aprila, in soboto, 25. aprila, prek spleta ogledali tri najnovejše evropske filme. Filme je izbrala komisija sovrstnikov. V nedeljo, 26. aprila, pa bodo žiranti prav tako prek spleta glasovali o zmagovalcu.

K prijavi na brezplačen spletni filmski dan vabijo mlade med 12. in 14. letom starosti. V vlogi filmske žirije se bo lahko preizkusilo kar 150 mladih. Obvezna je prijava, in sicer najkasneje do petka, 17. aprila 2020.
Kdo so letošnji nominiranci in kako lahko sodelujete preverite tukaj.

Zmagovalnemu filmu bo Evropska filmska komisija po preštetju glasov še isti večer, 26. aprila, podelila EFA Evropsko nagrado mladega filmskega občinstva, kar bo v živo predvajano na spletni strani dogodka.

V branje priporočamo tudi:
Izzivi prehoda filmskih festivalov v virtualno okolje
Slovenski izvajalci projektov Ustvarjalna Evropa predlagajo 4 sklope ukrepov za premostitev težav
Koronavirus in izvajanje projektov s podporo Ustvarjalne Evrope
Koronavirus in posledice za filmsko industrijo