WEMW 2017: v fokusu Francija in Baltske države

MEDIA povezovanje
Prihajajoča edicija When East Meets West, ki bo potekala v Trstu od 22.-24. januarja 2017, bo združila več kot 350 filmskih profesionalcev iz celotne Evrope, še posebej pa bodo l. 2017 v fokusu Francija in Baltske države (Estonija, Latvija in Litva). Prijavite se na WEMW koprodukcijski forum ter First Cut Lab (FCL).
Kdaj
do  
Kje
Trst, Italija
Prijave zaprte

WEMW koprodukcijski forum

Forum je namenjen producentom iz Evrope, Kanade, ZDA in Latinske Amerike. Organizatorji bodo izbrali 20 projektov v razvoju( igrani celovečerni film ali dokumentarec), ki imajo koprodukcijski potencial v Franciji, Baltskih državah ali Italiji ter že imajo zagotovljenih vsaj 15% lastnega financiranja.
Poleg možnosti pridobitve EAVE EPW 2017 štipendije, postprodukcijske nagrade Flow in TRL Espresso, bodo vsi izbrani projekti tekmovali tudi za dve novi nagradi: CNC nagrado za razvoj v vrednosti 5000 EUR in EWA – evropsko žensko avdiovizualno nagrado, ki prinaša denarno nagrado za najboljšo žensko režiserko.

Rok za prijavo: 31. oktober 2016

First Cut Lab (FCL) 

FCL je usposabljanje, ki ga vodita Matthieu Darras in Alex Traila. Organizatorji bodo izbrali tri celovečerne igrane filme, ki so v fazi montaže in prihajajo iz Vzhodne Evrope in Italije, izbrani producent/režiser pa bo deležen usmerjenih in njemu prilagojenih nasvetov od montažerja Benjamina Mirgueta ter povratnega mnenja top mednarodnih profesionalcev (kreativnih producentov, festivalskih programerjev, prodajnih agentov). Glavni cilj usposabljanja je povečanje umetniškega potenciala izbranih ‘rough cuts’ ter povečanje prodaje in kroženja zaključenih projektov.
Prijave morajo vsebovati video material, ki ni daljši od 60 minut.

Rok za prijavo: 5. december 2016