Vabilo na predstavitev izjemnih uspehov slovenskih prijaviteljev v okviru programa Ustvarjalna Evropa 2014

Dogodki CED
Dogodek je priložnost za neformalno druženje s predstavniki organizacij, ki so z mednarodnimi projekti uspeli na izredno konkurenčnih razpisih, in tudi platforma za izmenjavo mnenj o programu Ustvarjalna Evropa in izzivih, s katerimi se podprte organizacije soočajo ob izvajanju projektov.
Kdaj
 
Kje
Kulturno-informacijski center Kult3000 [Pokaži zemljevidSkrij zemljevid]
Prijave zaprte

Poročilo “Uspešno … ustvarjalno” zaključeno leto 2014 je tukaj.

uspesno-ustvarjalno-media.jpgOb zaključku prvega leta izvajanja programa Ustvarjalna Evropa (2014–2020) vas Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji v torek, 16. decembra ob 13. uri z veseljem vabi na predstavitev izrednih uspehov slovenskih prijaviteljev v letu 2014 in pogovor s predstavniki organizacij, ki so bile letos podprte v okviru podprogramov Kultura in MEDIA.

Predstavili bomo tudi možnost promocije projektnih aktivnosti, s katerimi podprte organizacije gostujejo ali jih izvajajo v tujini, na portalu Culture.si, kjer domuje tudi interaktivna baza s podatki o črpanju iz predhodnih programov EU za kulturo, film in avdiovizualne sektorje.

Dogodek ne bo zgolj priložnost za neformalno druženje s predstavniki organizacij, ki so z mednarodnimi projekti uspeli na izredno konkurenčnih razpisih, pač pa želi omogočiti tudi platformo za izmenjavo mnenj o programu Ustvarjalna Evropa in izzivih, s katerimi se podprte organizacije soočajo ob izvajanju projektov, za katere morajo ob podpori EU zagotoviti tudi ustrezen delež sofinanciranja na nacionalni ravni.

V duhu veselega decembra bomo druženje zaključili z dobrimi željami za uspešno (in) ustvarjalno 2015!

Vabljeni!

LOKACIJA: Kulturno-informacijski center Kult3000, Metelkova ulica 2, Ljubljana.

PROGRAM (13.00–14.30):
Uvodni pozdrav (Barbara Koželj Podlogar, Ministrstvo za kulturo RS)
Rezultati razpisov podprogramov Kultura in MEDIA za leto 2014 (Mateja Lazar in Sabina Briški, Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji)
Culture.si in slovenske ladje na tujem (Helena Pivec, Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost)
Pogovor s predstavniki uspešnih organizacij (Sodelujejo: Petra Vidmar – Gustav film, Matija Šturm – Društvo slovenskega animiranega filma, Igor Prassel – Mednarodni festival animiranega filma Animateka; Jana Bauer – KUD Sodobnost International, Damir Domitrović – B51 in mreža NETA, Uroš Veber – Zavod Projekt Atol, Marcela Okretič – Zavod za sodobne umetnosti Aksioma, Simona Vidmar – Umetnostna galerija Maribor, Alma Čaušević – Beletrina, zavod za založniško dejavnost)

DODATNE INFORMACIJE in potrditev udeležbe: info@ced-slovenia.eu ali (01) 300 87 87 Zaradi lažje organizacije dogodka in omejenega števila prostih mest, vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite do ponedeljka, 15. decembra, do 15. ure.

Več informacij o rezultatih prvega leta Ustvarjalne Evrope za Slovenijo tukaj.