Ustvarjalni Maribor

Dogodki CED
Informativni dan programa EU Ustvarjalna Evropa v Mariboru, 4. feb. 2014
Kdaj
 
Kje
Prijave zaprte

Center Ustvarjalna Evropa in Narodni dom Maribor vabita v Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30, na informativni dan programa EU Ustvarjalna Evropa, ki bo potekal v torek, 4. februarja 2014 od 12.30 do 16.00.

Nov program EU Ustvarjalna Evropa bo v naslednjih 7 letih z 1,4 mrd evrov glavni vir za financiranje evropskih kulturnih projektov. Program Ustvarjalna Evropa združuje nekdanja programa Kultura (za kulturni sektor) in MEDIA (za filmsko in avdiovizualno področje) in  je namenjen kulturnim in ustvarjalnim organizacijam, ki bodo v obdobju 2014–2020 razvijale evropske projekte in s tem na mednarodni ravni prispevale k varovanju in spodbujanju evropske kulturne in jezikovne raznolikosti ter krepitvi konkurenčnosti kulturnih in ustvarjalnih sektorjev.

Za koga?
Namen informativnega dne je omogočiti ustvarjalcem, producentom, zavodom, društvom in podjetjem na področju kulture in avdiovizualne dejavnosti, da se seznanijo s prioritetami, strukturo in aktualnimi razpisi za sofinanciranje projektov v okviru programa Ustvarjalna Evropa.

Program bosta predstavili Mateja Lazar (podprogram Kultura) in Sabina Briški (podprogram MEDIA), predstavnici Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, ki nadaljujeta uspešno delovanje informacijskih pisarn MEDIA Desk Slovenija in Kulturne stične točke v Sloveniji, ki sta z 31. 12. 2013 prenehali delovati.
O svojih izkušnjah pri mednarodnem mreženju, usposabljanju in prijavljanju na razpise bodo spregovorili predstavniki različnih organizacij iz regije, ki so v preteklem obdobju uspešno sodelovali v programih MEDIA in Kultura.

————————-
OKVIRNI PROGRAM:

12.30-13.15  Uvodna predstavitev programa Ustvarjalna Evropa (Mateja Lazar in Sabina Briški, Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji)
13.15-14.00  Pogovor s predstavniki izkušenih organizacij:

14.00-14.30  ODMOR
14.30-16.00  Aktualni razpisi podprogramov MEDIA in Kultura / Vprašanja & odgovori (Mateja Lazar in Sabina Briški, Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji)
————————-

PRIJAVE zbiramo do ponedeljka, 3. februarja 2014 do 13. ure na e-naslov: info@ced-slovenia.eu. Udeležba na dogodku je brezplačna, obvezne pa so prijave. Ob prijavi obvezno navedite ime organizacije, ime in priimek udeleženke/-ca ter kontaktne podatke!

LOKACIJA: Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30, Maribor

DODATNE INFORMACIJE:
Mateja Lazar – podprogram Kultura (mateja.lazar@ced-slovenia.eu)
Sabina Briški – podprogram MEDIA (sabina.briski@ced-slovenia.eu)
Marko Brumen – producent Vetrinjskega dvora (marko.brumen@nd-mb.si)