Ustvarjalne sinergije na steirischer herbst 19 v Gradcu

Drugi organizatorji in CED
CED Avstrija, Hrvaška in Slovenija na kupu 3. okt. v Gradcu. Pridružili se nam bodo kolegi iz CED Madžarska. Na festivalu steirischer herbst 19 bomo predstavili priložnosti za mednarodno sodelovanje, ki jih omogoča Ustvarjalna Evropa. V goste smo povabili predstavnike organizacij, ki sodelujejo v podprtih projektih Ustvarjalne Evrope.
Kdaj
do  
Kje
Besucher*innenzentrum/herbst Kantine, Kaiser Josef Platz 4, 8010 Graz
Prijave zaprte
Festival Lumina. Foto: Denis Zelnik.

Ustvarjalne sinergije so v Gradcu (3. okt. 2019) del programa festivala steirischer herbst 19. Maša Ekar iz Motovile (CED Slovenija) bo skupaj s kolegi iz Avstrije, Hrvaške in Madžarske predstavila priložnosti mednarodnega sodelovanja, ki jih omogoča EU program Ustvarjalna Evropa.

Dogodek je namenjen predstavitvi projektov iz držav alpsko-jadranske regije, ki jih finančno podpira program Ustvarjalna Evropa in je del t. i. Leta sosedskega dialoga s Slovenijo (Jahr des Nachbarschaftsdialoges mit Slowenien).

V Gradec smo povabili Majo Pegan iz društva Hiša!, da predstavi projekt LUCity.

Poleg projekta slovenskega vodje, bodo predstavljeni tudi projekti:
STORE THE FUTURE – Artists, Memoirs and Civil Rights for Europe in the third Millennium: Mirela Mrak, Pazin State Archive (HR)
Eastern Sugar: Margarethe Makovec, Anton Lederer, <rotor> (AT)
International cultural projects of Pro Progressione: NN, Pro Progressione (HU)

Program v nemškem jeziku je tukaj.

Ustvarjalne sinergije (Creative Synergies) so del serije dogodkov medregijskega sodelovanja centrov Ustvarjalna Evropa (CED) iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške z namenom ponuditi priložnosti za mreženje in sodelovanje pri razvijanju mednarodnih projektov, še posebej s podporo EU programa Ustvarjalna Evropa. V letu 2019 bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo Hrvaške (CED Hrvaška) in Ministrstvom za kulturo Avstrije (CED Avstrija) organizirali dva dogodka, in sicer v Varaždinu (29. avg.) in Gradcu (3. okt.). Dogodek v Gradcu bo potekal tudi v sodelovanju z Uradom štajerske deželne vlade Centrom Ustvarjalna Evropa na Madžarskem.