USTVARJALNA OBALA – Informativni dan programa EU Ustvarjalna Evropa

Drugi organizatorji in CED
Petek, 11. aprila 2014 od 10. do 12. ure, e-Kavarna PiNA, Koper.
Kdaj
 
Kje
Prijave zaprte

Center Ustvarjalna Evropa je pod geslom “Ustvarjalna Obala” 11. apila izvedel informativna dogodka v koprski kavarni PiNA v sodelovanju z Europe Direct Koper in na izolski Reviji slovenskega animiranega filma, skupaj pa se jih je udeležilo 40 zainteresiranih ustvarjalcev.


ARHIV:

Vabljeni na Informativni dan “Ustvarjalna Obala” v Koper, ki bo potekal v e-Kavarni PiNA v petek, 11. aprila 2014 od 10. do 12. ure!

Nov program Evropske unije Ustvarjalna Evropa združuje nekdanja programa Kultura za kulturni sektor in MEDIA za filmsko in avdiovizualno področje in bo v naslednjih sedmih letih (2014–2020) s proračunom 1,4 mrd evrov glavni vir za financiranje evropskih kulturnih in avdiovizualnih projektov. Strukturo in priložnosti, ki jih ponuja program bosta v petek, 11. aprila 2014 predstavnici Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, nacionalne informacijske pisarne, Mateja Lazar (podprogram Kultura) in Sabina Briški (podprogram MEDIA) predstavili na informativnem dnevu „Ustvarjalna Obala“ v sodelovanju z Europe Direct Koper (KID PINA).

Informativni dan je namenjen vsem ustvarjalcem, producentom, zavodom, društvom in podjetjem na področju kulture in avdiovizualne dejavnosti iz primorske regije, ki bodo v obdobju 2014–2020 razvijali evropske projekte in s tem na mednarodni ravni prispevali k varovanju in spodbujanju evropske kulturne in jezikovne raznolikosti ter krepitvi konkurenčnosti kulturnih in ustvarjalnih sektorjev.

V okviru informativnega dne bomo poleg osnovne strukture in ciljev programa Ustvarjalna Evropa posebej predstavili najbolj pomembne razpise za sofinanciranje projektov, in sicer:
• razpis za projekte sodelovanja in prevajanja evropskega leposlovja v okviru podprograma Kultura,
• razpis za razvoj samostojnih in skupinskih filmskih projektov in videoiger ter razpise za filmske festivale, razvoj občinstva in distribucijo evropskih filmov v okviru podprograma MEDIA.

Vljudno vabljeni!

Udeležba je brezplačna. Prijave udeležbe sprejemamo najkasneje do četrtka, 10. aprila 2014 na e-naslov Europe Direct Koper (europedirect@pina.si).

Lokacija: e-Kavarna PiNA, Kidričeva 43, Koper.

Več informacij:

Center Ustvarjalna Evropa: www.ced-slovenia.eu
Podprogram Kultura – Mateja Lazar (mateja.lazar@ced-slovenia.eu)
Podprogram MEDIA – Sabina Briški (sabina.briski@ced-slovenia.eu)

Europe Direct Koper-Capodistria >>>
Urška Vezovnik, vodja Europe Direct Koper-Capodistria: europedirect@pina.si