USTVARJALNA KOROŠKA

Kultura, Dogodki CED
Informativni dan programa Ustvarjalna Evropa, 13. junij, Slovenj Gradec
Kdaj
 
Kje
Prijave zaprte

Center Ustvarjalna Evropa je pod geslom “Ustvarjalna Koroška” 13. junija 2014 izvedel informativni dogodek v Koroški galeriji likovnih umetnosti v sodelovanju s CED Austria (Bundeskanzleramt, Dunaj) in Koroško galerijo likovnih umetnosti. Dogodka se je udeležilo 27 udeležencev.

PPT predstavitev programa Ustvarjalna Evropa najdete tu.


Arhiv:


KRAJ: Koroška galerija likovnih umetnosti, Glavni trg 24, Slovenj Gradec
TERMIN: petek, 13. junij 2014, ob 10.30 uri


Informativni dan programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa, ki združuje pretekla programa Kultura in MEDIA, je namenjen vsem ustvarjalcem, producentom, zavodom, društvom in podjetjem na področjih kulture in avdiovizualne dejavnosti, ki bodo v obdobju 2014–2020 razvijali evropske projekte in s tem na mednarodni ravni prispevali k varovanju in spodbujanju evropske kulturne in jezikovne raznolikosti ter krepitvi konkurenčnosti kulturnih in ustvarjalnih sektorjev.

Na dogodku bo na kratko predstavljen program Ustvarjalna Evropa in razpis za projekte sodelovanja v okviru podprograma Kultura, svoje dragocene izkušnje sodelovanja in povezovanja v okviru preteklega programa Kultura pa bodo delili predstavniki kulturnih institucij iz Slovenije in Avstrije ter predstavnica avstrijskega Centra Ustvarjalna Evropa.
Dogodek organizira Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji v sodelovanju s CED Austria (Bundeskanzleramt, Dunaj) in Koroško galerijo likovnih umetnosti.

 

PROGRAM:

10:30-10:45

Registracija udeležencev in kava

10:45-11:45

Uvodni pozdrav: dir. Andreja Hribernik, Koroška galerija likovnih umetnosti

Pogovor z gosti:

  • Andreja Hribernik, KGLU, Slovenj Gradec
  • Matjaž Farič, Zavod Flota, Murska Sobota in Ljubljana
  • Liz King, D.ID dance-identity, Pinkafeld
  • Alfred Masal, O.H.O, Oberwart (tbc)
  • Alma R. Selimović, Bunker, Ljubljana

11:45-12:15

Izkušnje avstrijskih kulturnih organizacij v kulturnih programih EU
Elisabeth Pacher, CED Austria / Bundeskanzleramt, Dunaj

 

12:15-12:45

Predstavitev programa Ustvarjalna Evropa
Mateja Lazar, CED Slovenia / MOTOVILA, Ljubljana

 

12:45-13:30

Druženje ob kavi

 

Dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku (brez tolmačenja).

KDO SO GOSTJE POGOVORA?

Andreja Hribernik, KGLU, Slovenj Gradec (SI)
Direktorica Koroške galerije likovnih umetnosti je sodelovala kar v dveh projektih nekdanjega programa EU Kultura. V okviru KGLU je odgovorna za sodelovanje v okviru večletnega projekta sodelovanja Soft Control, katerega vodja je Kibla iz Maribora, pred nastopom funkcije v KGLU pa je sodelovala v  projektu Internacionala, v katerem je sodeloval Muzej sodobne umetnosti iz Ljubljane (MG+MSUM). Skozi komunikacijo z mednarodnimi partnerji ter predstavniki Evropske komisije in Izvajalske agencije EACEA ter ob izvajanju projektov je pridobila dragocene izkušnje na področju koordiniranja partnerjev, tehničnega in vsebinskega izvajanja aktivnosti ter priprave vzorne zaključne projektne dokumentacije.

Matjaž Farič, Zavod Flota, Murska Sobota in Ljubljana (SI) in
Liz King, D.ID dance –identity, Pinkafeld (AT)
Matjaž Farič je plesalec, koreograf in režiser ter umetniški vodja zavoda Flota, s katerim je sodeloval že v treh evropskih projektih – dvakrat kot nosilec projekta (Beyond Front@ – Plesno raziskovanje in Beyond Front@ – Povezovanje novih območij). Zavod Flota je s pomočjo raznovrstnih projektnih aktivnosti v preteklih letih sistematično razvijal to, kar je trenutno najpomembnejša horizontalna prioriteta programa Ustvarjalna Evropa – razvoj in vključevanje občinstva. Matjaž bo predstavil tudi pozitivne plati povezovanje z mednarodnimi partnerji in zakaj je tovrstno povezovanje zahtevno, a hkrati nujno, če se želi organizacija umestiti na evropski oz. mednarodni zemljevid na svojem področju. Med pomembnimi in dolgoletnimi partnerji zavoda Flota je tudi center za sodobni ples D.ID Dance –Identity iz avstrijskega Pinkafelda. Vodi ga Liz King, koreografinja in plesna pedagoginja, ki nam bo predstavila svojo pozitivno izkušnjo sodelovanja v mednarodnih projektih.

Alma R. Selimović, Bunker Ljubljana (SI)
V zavodu Bunker deluje vse od leta 2003 kot producentka predstav, izvršna producentka festivala Drugajanje, vodja razvojnih projektov ter strokovnjakinja za odnose z javnostmi. Zavod Bunker je v okviru predhodnega programa Kultura uspešno sodeloval v kar petih projektih, trenutno pa kot vodilni partner izvaja zahteven večletni projekt Create to Connect. Alma ima poleg tega tudi bogate izkušnje z drugimi, komplementarnimi viri financiranja na področju kulture (npr. strukturni skladi EU).

PRIJAVE: Udeležba je brezplačna. Prijave sprejemamo najkasneje do srede, 11. junija 2014 preko spletnega obrazca spodaj.

Vabilo in program dogodka na voljo tudi v priponki spodaj.

Vljudno vabljeni!