Usmerjeni poslovni pristopi za muzeje

Dogodki CED
Strokovnjake s področja kulturne dediščine 23. sept. 2019 vabimo na brezplačno predavanje in delavnico z Julie Aldridge, priznano strokovnjakinjo za razvoj učinkovitih pristopov delovanja na področju kulture, umetnosti in kulture dediščine. Predavanjem sledijo individualna, poslovno usmerjena svetovanja.
Kdaj
do  
Kje
Muzej novejše zgodovine Slovenije
Prijave zaprte
Juile Aldridge na #onkrajkulturnegamodela 2018. Foto ©Katja Goljat za Motovila.

Zavod Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju z Muzejem novejše zgodovine Slovenije, ICOM Slovenija in Skupnostjo muzejev Slovenije vabi 23. sept. 2019 na brezplačno predavanje in delavnico z Julie Aldridge, priznano strokovnjakinjo za razvoj učinkovitih pristopov delovanja na področju kulture, umetnosti in kulture dediščine.
Predavanjem sledijo individualna, poslovno usmerjena svetovanja, ki bodo prilagojena potrebam projekta oz. zainteresiranega muzeja.

Predavanje: Business model innovation: developing a relevant and resilient future for museums

V prvem delu nas bo Julie Aldridge vodila od teoretičnih izhodišč prek inovativnih primerov v praksi: organizacije, ki se ukvarjajo s kulturno dediščino, lahko s pomočjo učinkovitih pristopov spreminjajo svoje poslovne modele in izboljšajo zmogljivost ter s tem omogočijo trdoživost organizacije in dolgoročni razvoj svoje dejavnosti.

Delavnica: Business model workshop: exploring opportunities for your museum

V drugem delu sledi praktična delavnica, na kateri bo Julie ponudila konkretne napotke in praktična orodja, s pomočjo katerih je mogoče preizkusiti učinkovitost različnih poslovnih modelov in novih idej tako za ustvarjanje prihodkov kot vzdrževanje vitalnosti organizacije.
Število mest na delavnici je omejeno, zato bodo v primeru velikega interesa imeli prednost udeleženci s področja kulturne dediščine, ki so v svoji organizaciji zadolženi za sprejemanje strateških poslovnih odločitev.

Individualno svetovanje

Po dogodku (23. sept. med 16h in 18h ter 24. sept. med 9h in 13h) je za predstavnike organizacij, ki se bodo udeležili predavanja in delavnice, na voljo tudi 60-minutno individualno svetovanje z Julie Aldridge v zvezi z njihovim poslovnim načrtom. Kotizacija za posamezen termin svetovanja znaša 220 EUR. Na voljo je samo šest terminov, zato pohitite s prijavo!

O predavateljici

Juile Aldridge na #onkrajkulturnegamodela 2018. Foto ©Katja Goljat za Motovila.

Julie Aldridge je strokovnjakinja in svetovalka za poslovno načrtovanje, trženjsko strategijo in organizacijski razvoj. Več kot desetletje je bila izvršna direktorica angleškega združenja za trženje v umetnosti, kulturi in na področju kulture dediščine (AMA – Arts Marketing Association). Nedavno je objavila »Future Proof« (2018), priročnik za podporo direktorjem, menedžerjem in članom uprav v muzejih, umetniških in drugih kulturnih in ustvarjalnih organizacijah. Ponuja nasvete in orodja za preizkušanje idej v procesu inoviranja poslovnega modela in novih načinov ustvarjanja vrednosti. Zasnovala je intenziven razvojni program za muzeje Future Proof Museums, v katerem sodeluje kot ključna mentorica. Program, ki poteka več mesecev in vključuje 20 muzejev iz vse Anglije, dokazano izboljšuje vzdržljivost muzejskih institucij.

Prijava na dogodek

Predavanje in delavnica sta brezplačni, vendar je prijava udeležbe obvezna zaradi lažje organizacije, omejitve razpoložljivih mest na delavnici in predpriprav predavateljice.
Rok za prijavo je petek, 6. sept. 2019, in sicer prek prijavnega obrazca (doc.)
Predavanje in delavnica bosta potekala v angleškem jeziku.
Dodatne informacije: ines.kezman(at)motovila.si

Udeležbo priporočata tudi Maja Kostric Grubišić iz Slovenskega etnografskega muzeja in Tadej Trnovšek iz Muzeja krščanstva na Slovenskem, ki sta Julie Aldridge spoznala na lanskem dogodku.

Dogodek organizira zavod Motovila v okviru izobraževalne serije »Onkraj kulturnega modela« in kot del aktivnosti Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, ki ga sofinancirata Evropska komisija in Ministrstvo za kulturo RS. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.