Trening za mlade producente in distributerje Atelier Ludwigsburg – Paris

MEDIA povezovanje, Drugi organizatorji
Skupni trening program La Femis in Filmske akademije Baden Würrtemberg, ki je namenjen mladim producentom oz. distributerjem.
Kdaj
do  
Kje
Francija, Nemčija, Anglija
Prijave zaprte

La Femis in Filmska akademija Baden-Württemberg sta pripravila skupni trening program, ki traja eno leto in je priznan na obeh šolah. Program je podprt s strani dveh držav, Francije in Nemčije, programa MEDIA ter OFAJ.

Trening je namenjen mladim producentom oz. distributerjem z univerzitetno izobrazbo ali filmsko šolo (minimalno opravljena 1. stopnja +3), s predhodnimi  izkušnjami z avdiovizualno produkcijo.

Program je sestavljen iz delavnic, seminarjev in srečanj s strokovnjaki, praktičnih študij primerov, aktivne participacije na filmskih festivalih v Angersu, Berlinu in Cannesu ter produkcije kratkega filmskega projekta.

Delavnice potekajo v Franciji, Nemčiji in Angliji od začetka oktobra do konca avgusta, program pa je razdeljen na šest sklopov, ki bodo potekala v Ludwigsburgu na filmski akademiji Baden Würrtemberg, na La Fémis v Parizu, kjer se bodo udeleženci udeležili tudi filmskih festivalov v Angersu in Cannesu. Zadnja dva sklopa bosta potekala v Londonu na NFTS (National Film and Television School) ter v Berlinu v času Berlinala.

Trening bo potekal v francoščini ali nemščini in angleščini.

Več o treningu ter prijavi najdete na spletni strani La Fémis, na spletni strani programa ter v priponki.

Rok za prijavo je 31. maj 2016

Kontakt

E: anne_christine.knoth@filmakademie.de
E1: christine.ghazarian@femis.hr