Teden Evrope v Sloveniji

Kultura, Dogodki
Predstavništvo EK v Sloveniji vas vabi na številne brezplačne dogodke med 5. in 9. majem, na katerih sodeluje tudi CED Slovenia.
Kdaj
 
Kje
Prijave zaprte

Ob dnevu Evrope Predstavništvo Evropske komisije (PEK) v Sloveniji pripravlja pester brezplačen program s skupnim naslovom Poišči svojo zvezdo, izberi svojo pot. Posebno pozornost posveča mladim, ki vstopajo na študijsko, poklicno ali podjetniško pot.

Kot kažipot po priložnostih, ki jih ponuja EU, v Hiši EU na Bregu 14 v Ljubljani PEK v Sloveniji ponuja 37 različnih aktivnosti in spodbud. Zvrstile se bodo v Tednu Evrope med 5. in 9. majem 2014 in udeležence nagovarjale k aktivni participaciji, prostovoljstvu, mobilnosti, študiju, praksi in zaposlitvi v EU.
Med drugim bodo podali napotke, kako svojo izobrazbo in kompetence učinkovito predstaviti delodajalcem in izobraževalnim ustanovam, predstavili izbirne postopke in priložnosti za zaposlitev v institucijah EU in možnosti, ki jih mladim ponujajo programi Erasmus+, Mladi v akciji, Erasmus za mlade podjetnike, Eures, Europass in Evropski socialni sklad.

Med predavanji in delavnicami se bodo obiskovalci lahko ustavili na informativni stojnici, preverili svoje znanje o priložnostih EU ob kolesu sreče, ali pa si preprosto odpočili v Evropski knjižnici pod krošnjami in v miru prelistali knjigo ali dve. Najmlajšim je v Tednu Evrope na primer omogočen brezplačen ogled lutkovne igrice »Kako najti zvezdo«.

Celoten program Tedna Evrope najdete tukaj.


Raznolik program v Tednu Evrope obiskovalcem širom Slovenije ponujajo tudi informacijske točke Europe Direct, ki bodo državljane informirale tudi o uspešnih primerih črpanja sredstev EU v Sloveniji. V skupnem projektu so pripravile kviz in promocijski film, ki osvetljuje 10 let članstva Slovenije v EU.
Celoten program vseh informacijskih točk najdete tu.

Novo mesto – mesto kulture in filma
Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji
in informacijska točka Europe Direct Novo mesto, ki deluje v Razvojnem centru Novo mesto, ob 10. obletnici članstva Slovenije v EU, vabita na Informativni dan programa Ustvarjalna Evropa v petek, 9. maja ob 10.15! Vabljeni!
Več o dogodku najdete tu.