Srečanje evropske mreže centrov Ustvarjalna Evropa v Grčiji

Kultura, Dogodki CED
24. - 25. junij, Marathon, Grčija (poročilo)
Kdaj
 
Kje
Prijave zaprte

Prvo srečanje mreže informacijskih pisarn programa Ustvarjalna Evropa (Creative Europe Desks – CED) v grškem Marathonu – Slovenija kot primer dobre prakse enotne pisarne za dva podprograma.

V okviru grškega predsedovanja EU je 24. in 25. junija 2014 v Marathonu blizu Aten potekalo prvo skupno srečanje predstavnikov informacijskih pisarn mreže informacijskih pisarn programa Ustvarjalna Evropa (Creative Europe Desks – CED), ki v državah članicah programa od 1. januarja 2014 skrbijo za promocijo Ustvarjalne Evrope.

Srečanje je bilo namenjeno poglabljanju in razširjanju sodelovanja med informacijskimi pisarnami ter Evropsko komisijo in Izvajalsko agencijo EACEA s pogledom na prvo polletje izvajanja novega programa in obstoja pisarn CED ter predstavitvijo političnih in organizacijskih vidikov prihodnjega obdobja.

Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji (CED) je bil izpostavljen kot primer dobre prakse implementiranja nove pisarne in organizacije doogodkov, namenjenih uporabnikom obeh podprogramov, zato sta k aktivni udeležbi bili povabljeni tudi predstavnici centra, Mateja Lazar (podprogram Kultura) in Sabina Briški (podprogram MEDIA), ki sta strukturo in delovanje slovenske pisarne evropskim kolegom predstavili kot primer dobre prakse na temo sinergij in sodelovanja med sektorji ter izvajanja skupnih dogodkov s poudarkom na opolnomočenju sektorjev, razvoju občinstev in inovacijah (digitalni premik).

Poleg letošnjih dejavnosti pisarne je pozornost ponovno dobil projekt “Kultura!” – grafična in interaktivna vizualizacija podatkov črpanja sredstev iz programov EU MEDIA in Kultura 2002-2013, ki sta ga nekdanji pisarni MEDIA Desk Slovenija in Kulturna stična točka (CCP) pripravili v sodelovanju s portalom Culture.si.


Objavljeno: 19.6.2014
Posodobljeno: 11.7.2014