Scenarnica (od ideje do scenarija)

MEDIA usposabljanje
SCENARISTI, POZOR: v novem domačem scenarističnem laboratoriju – Scenarnici, lahko razvijete svoj projekt od ideje do scenarija. Scenaristična delavnica bo pod mentorstvom Srđana Koljevića potekala od maja do septembra, izbranih bo od šest do osem projektov. Rok za prijave: 18. april 2016!
Kdaj
do  
Kje
Ljubljana
Prijave zaprte

Slovenski filmski center, javna agencija RS, v sodelovanju z Društvom slovenskih režiserjev pripravlja polletno scenaristično delavnico, katere namen je intenzivno praktično delo v skupini pod strokovnim vodstvom gostujočega mentorja Srdjana Koljevića.

Cilj scenaristične delavnice, ki bo potekala šest vikendov od maja do septembra, je razvoj ideje in zgodbe za film v scenarij in priprava tako razvitega scenarija do stopnje, primerne za prijavo na filmske razpise doma ali v tujini.

Scenarnica je namenjena igranim projektom in vsem domačim profesionalnim ustvarjalcem, tako izkušenim scenaristom in režiserjem kot tudi tistim, ki se na to pot šele podajajo.

Predavatelj

Srdjan Koljević je scenarist in režiser filmov Sivi kamion rdeče barve, Žena z zlomljenim nosom in Branil sem Mlado Bosno ter scenarist filmov Klopka, Krogi, Nataša in Nebeška vaba. Na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu predava scenaristiko. Je eden vodilnih tovrstnih strokovnjakov na področju JV Evrope.

Termini delavnic:

7. 5. – 8. 5. 2016
20. 5. – 22. 5. 2016
10. 6. – 12. 6. 2016
1. 7. – 3. 7. 2016
26. 8. – 28. 8. 2016
9. 9. – 11. 9. 2016

Zaradi narave dela je udeležba obvezna na vseh delavnicah!

Prijavna dokumentacija:

– izpolnjena prijavnica (word dokument)
– sinopsis (1-3 strani) in/ali treatment (5-10 strani) (pdf)
– prijaviteljev življenjepis

Udeležba na delavnici in pogoji

Delovni jezik bo srbščina ali angleščina. Prijavitelj izbranega projekta, se zavezuje k prevodu sinopsisa/treatmenta v angleščino do pričetka delavnice.
Prijavnica in življenjepis sta lahko v slovenščini.

Delo bo potekalo v skupini. Od vsakega udeleženca se pričakuje, da bo pred pričetkom delavnice prebral projekte vseh drugih udeležencev in da bo dejavno sodeloval v razpravah.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Stroške, nastale v primeru neudeležbe v kateremkoli terminu, krije udeleženec.

Rok za prijavo: 18. april 2016.

Prijave pošljite na: scenarnica@gmail.com

Izbranih bo od šest do osem projektov, ki jih bo izbrala tričlanska komisija obeh soorganizatorjev. Izbrani udeleženci bodo obveščeni po el. pošti do 26. aprila.