Razvijte svojo TV serijo na SeriesLab v Torinu

MEDIA usposabljanje
TorinoFilmLab predstavlja prvo edicijo SeriesLab programa, ki je namenjen razvoju inovativnih ter visokokakovostnih mednarodnih projektov za TV serije. Rok za prijavo je 17. oktober 2016 ob 12:00.
Kdaj
do  
Kje
Santiago de Compostela (Španija), Furlanija-Julijska krajina (Italija), Pariz (Francija)
Prijave zaprte

Program, ki poteka pod okriljem TorinoFilmLab, je namenjen profesionalnim mednarodnim scenaristom in režiserjem, ki imajo v žepu še neobjavljene projekte (t.j. nikoli javno predstavljene v okviru delavnic ali dogodkov) za daljše TV serije v zgodnji fazi razvoja. Vsak udeleženec (posameznik ali ekipa dveh oseb) lahko prijavi 1 projekt.
Prijavljeni projekti so lahko tako nove, originalne zgodbe kot tudi adaptacije knjig oz. drugih del, pri čemer morajo biti urejene avtorske pravice.

V proces dela bodo vključeni vsi glavni akterji, ki so potrebni za produkcijo TV serij – scenaristi, producenti in TV prikazovalci, kar bo omogočalo ustvarjanje tesnih vezi med procesom pisanja scenarija in dogajanjem v TV industriji. Udeleženci se bodo na delavnicah spoznali s celotnim procesom ustvarjanja koncepta TV serije, podporo pa jim bodo nudili visoko usposobljeni tutorji ter svetovalci za pisanje scenarijev, ki bodo pomagali pri razvoju in strukturiranju idej, vse do končne predstavitve pred ključnimi deležniki iz mednarodne TV industrije, ki bo potekala v aprilu 2017 med Series Mania Industry Days, v Parizu, Francija.

Cilj programa SeriesLab je, da udeleženci sestavijo scenarij za pilotno epizodo in koncept predstavitve (t.i. mini biblija) projekta.

Rok za prijavo: 17. oktober 2016 ob 12:00
Kotizacija: 2500 EUR* (za enega ali dva udeleženca**)

Podrobnosti o prijavi na SeriesLab najdete tukaj.
Za več informacij se lahko obrnete na angelica.cantisani@torinofilmlab.it

*Kotizacija krije delavnice, on-line srečanja, nastanitev in dnevnice predavateljev. Udeleženci si potne stroške plačajo sami. Na voljo so tudi štipendije.
**Tretji udeleženec se lahko pridruži izjemoma. Njegova kotizacija znaša 1000 EUR. 

Časovnica

1. rezidenčna delavnica: : 18.-23. januar 2017 (Santiago de Compostela, Španija)
2. rezidenčna delavnica: 10.-15.marec 2017 (Furlanija – Julijska krajina, Italija)
3. rezidenčna delavnica: 15.-21. april 2017 (Series Mania Industry Days, Pariz, Francija)