Razvijte svoj celovečerni ali kratki film na MIDPOINT delavnicah

MEDIA usposabljanje
MIDPOINT je strokovno usposabljanje, namenjeno razvoju scenarija za mlade in obetavne filmske strokovnjake, ki ustvarjajo svoj prvi ali drugi celovečerni film. Letos uvajajo tudi Rough Cut Atelier za projekte v fazi montaže in usposabljanje za kratke filme. Rok za prijave projektov je 15. marec 2017 oz. 15. julij 2017.
Kdaj
do  
Kje
Ohrid (Makedonija), Praga (Češka republika)
Prijave zaprte

MIDPOINT je usposabljanje, namenjeno skupinam scenaristov in/ali producentov ter midpointrežiserjev, ki bodo imeli priložnost  usposabljanja za razvoj celovečernih filmov, dokončanje v fazi montaže ali pa razvoj kratkih filmov. Udeležba na delavnici/ah obetavnim filmskim ustvarjalcem olajša vstop na polje mednarodnega sodelovanja in mreženja in je odlična popotnica pri mednarodnem pozicioniranju.

Letošnji MIDPOINT program poleg že uveljavljenega (1) Feature Launch razvojnega laboratorija za celovečerne filme istočasno uvaja tudi novo delavnico (2) Rough Cut Atelier za projekte v naprednejših fazah montaže ter nadaljuje (3) tradicionalni  razvojni program za kratke filme, MIDPOINT Shorts 2017:
1. delavnica: 10.-16. junij 2017 (Ohrid, Makedonija)
2. delavnica: 16.-21. oktober 2017 (Praga, Češka republika)

Med glavnimi tutorji programa je tudi slovenski producent Danijel Hočevar, ki bo vodil razvoj projekt skupaj z Ivom Trajkovom, Pavelom Jechom in Anno Gensior.

Danijel Hočevar je sicer eden izmed vidnejših slovenskih producentov, njegova zadnja produkcija Nočno življenje v režiji Damjana Kozoleta je bila nagrajena za režijo na festivalu v Karlovy Vary.

Rok za prijavo za junijsko Feature Launch in Rough Cut Atelier delavnico je 24. marec 2017, medtem ko oktobrska usposabljanja Rough Cut Atelier in MIDPOINT Shorts prijave sprejemajo do 15. julija 2017.

Kotizacija za Feature Launch:
1. udeleženec / 1000 EUR
2. udeleženec / 800 EUR
3. udeleženec / 800 EUR

Kotizacija za Feature Launch – Rough Cut Atelier / MIDPOINT Shorts: 500 EUR / udeleženca.

Kotizacija vključuje vse stroške udeležbe na obeh delavnicah, razen potnih stroškov.

Kontakt: Kristyna Pleskotova, koordinatorica
E: kristyna.pleskotova@famu.cz

Več o usposabljanju, letošnjih novostih in postopku prijav si lahko preberete na www.midpoint-center.eu.