“Novo mesto – mesto kulture in filma”

Drugi organizatorji in CED
Ob 10. obletnici članstva Slovenije v EU informativni dan programa Ustvarjalna Evropa v Novem mestu
Kdaj
 
Kje
Prijave zaprte

Center Ustvarjalna Evropa je pod geslom “Novo mesto – mesto kulture in filma” 9. maja izvedel informativni dogodek v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik v sodelovanju z informacijsko točko Europe Direct Novo Mesto. Dogodka se je udeležilo 22 udeležencev.

ARHIV:

Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji in informacijska točka Europe Direct Novo mesto, ki deluje v Razvojnem centru Novo mesto, ob 10. obletnici članstva Slovenije v EU, vabita na Informativni dan programa Ustvarjalna Evropa v petek, 9. maja ob 10.15!

Informativni dan programa EU Ustvarjalna Evropa je namenjen vsem ustvarjalcem, producentom, zavodom, društvom in podjetjem na področju kulture in avdiovizualne dejavnosti, ki bodo v obdobju 2014–2020 razvijali evropske projekte in s tem na mednarodni ravni prispevali k varovanju in spodbujanju evropske kulturne in jezikovne raznolikosti ter krepitvi konkurenčnosti kulturnih in ustvarjalnih sektorjev.

Prepričani smo, da bodo med njimi tudi predstavniki kulturnih organizacij in ustvarjalci, ki smo jih povabili na pogovor. Rok Biček (filmski režiser), Tom Gomizelj (Luksuz Produkcija / DZMP), Mitja Ličen (Založba Goga) in Jure Dolinar (Jazzinty / LokalPatriot) in dr. Helena Rožman, muzejska svetovalka (Galerija Božidar Jakac) nam bodo predstavili svoje načrte za prihodnost, zlasti tiste, povezane s projekti, ki presegajo geografske (in druge) meje, in nam zaupali, kakšne prepreke jih ovirajo na poti v svet.

 

Pogovoru bo sledila kratka predstavitev programa Ustvarjalna Evropa s poudarkom na najpomembnejših razpisih za sofinanciranje projektov:
• razpis za projekte sodelovanja in prevajanja evropskega leposlovja v okviru podprograma Kultura,
• razpis za razvoj samostojnih in skupinskih filmskih projektov in videoiger ter razpise za filmske festivale, razvoj občinstva in distribucijo evropskih filmov v okviru podprograma MEDIA.

 

KRAJ: Podjetniški inkubator Podbreznik, Podbreznik 15, Novo mesto.
TERMIN: petek, 9. maj 2014, od 10.15 do 12.45 ure.

Vabilo in program dogodka najdete tu.

 

Udeležba je brezplačna. Prijave sprejema Europe Direct Novo mesto najkasneje do 8. maja 2014 na europe.direct@rc-nm.si.

 


Objavljeno: 23. april 2014.