Noč evropskega filma

Media
Nova pobuda Ustvarjalne Evrope –MEDIA in Europa Cinemas. Motovila (CED Slovenija) vabi v Kinodvor na festival Animateka na brezplačen ogled filmske projekcije »Samouni Road« (r. Stefano Savona). Po projekciji sledi pogovor in druženje …
Kdaj
do  
Kje
Kinodvor [Pokaži zemljevidSkrij zemljevid]
Prijave zaprte

Noč evropskega filma je nova pobuda EU programa Ustvarjalna Evropa – podprograma MEDIA in Europa Cinemas za promocijo evropskega filma. Prvi teden v decembru bo dogodek z brezplačnimi projekcijami novejših kakovostnih MEDIA podprtih filmskih naslovov na poseben način povezal lokalne skupnosti filmskih ljubiteljev, ki se radi vračajo v svoj kino. Poleg projekcij, bodo gledalci namreč spoznali tudi filmske ustvarjalce.

Filmske projekcije bodo potekale v 34 priljubljenih kinih po Evropi, tudi v Ljubljani in v času 15. mednarodnega festivala animiranega filma Animateka (3.–9. dec. 2018). V Kinodvoru bo 5. dec. ob 19. uri na ogled celovečerni animirani film Samouni Road, režiserja in scenarista Stefana Savone. Po filmski projekciji ste vabljeni v kavarno Kinodvora na sproščeno druženje in pogovor o uspehih evropske kinematografije.

Prvo Noč evropskega filma organizirajo Motovila (CED Slovenija), KinodvorMestni kino in festival Animateka. Gost dogodka je CED Portugalska.

Kam po brezplačne vstopnice?

Brezplačne vstopnice lahko prevzamete na blagajni Kinodvora. Število vstopnic je omejeno.

Več informacij:
Noč evropskega filma v Sloveniji
Noč evropskega filma v drugih državah EU (splet) in (pdf. dokument)
15. festival Animateka s podporo Ustvarjalne Evrope; program.

PREDAVANJE za producente, režiserje, scenariste, ustvarjalce v transmedijskem okolju in drugi zainteresirani strokovni javnosti: Resnica in miti o transmedijskem pripovedovanju zgodb (4. dec. 2018).