Motovilin strokovni MEDIA seminar na Festivalu dokumentarnega filma

Media
Hanka Kastelicová in Kristiina Pervilä Andersson, priznani evropski strokovnjakinji, bosta spregovorili o skrivnostih ustvarjanja uspešnega dokumentarnega filma. Na brezplačni dvodnevni strokovni program v sklopu Festivala dokumentarnega filma (14.–21. mar. 2018) vabimo filmske producente, obetavne ustvarjalce, študente in ljubitelje dokumentarnega filma.
Kdaj
do  
Kje
Cankarjev dom Ljubljana, klub Lili Novy [Pokaži zemljevidSkrij zemljevid]
Prijave zaprte


Motovila (CED Slovenija) tudi letos za izkušene filmske producente, obetavne ustvarjalce, študente in ljubitelje dokumentarnega filma v okviru 20. Festivala dokumentarnega filma in v sodelovanju s Cankarjevim domom organizira dvodnevni strokovni program, s katerim domače ustvarjalce spodbuja k upoštevanju evropskih smernic razvoja avdiovizualnih del in izkoriščanju mednarodnih priložnosti, predvsem znotraj podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope.

Hanka Kastelicová in Kristiina Pervilä Andersson:
Skrivnosti uspešnega dokumentarnega filma

Dve priznani gostji, evropski strokovnjakinji z dolgoletnimi izkušnjami in številnimi mednarodnimi dosežki v dokumentaristiki, bosta vsaka iz svojega zornega kota spregovorili o skrivnostih ustvarjanja uspešnega dokumentarnega filma.

POZOR: Prijave so bile zaradi zapolnjenih kapacitet zaprte 13.3. ob 12:30!

ČET, 15. marec, 15.00-17.00, klub Lili Novy
Skrivnosti uspešnega dokumentarnega filma – odločevalski vidik
Hanka Kastelicová, izvršna urednica dokumentarne produkcije HBO Europe, kot odločevalka stoji za mnogimi nedavnimi priznanji evropskim dokumentarnim filmom na prestižnih festivalih (Evropske filmske nagrade, IDFA, Berlinale …). Kaj vse je torej potrebno za mednarodno uspešen dokumentarni film in kako HBO Europe k temu prispeva kot koproducent? Predavanje bo obravnavalo vse pomembne segmente dokumentarne produkcije, obenem pa bo prav posebna spodbuda za domače ustvarjalce. Njihovo produkcijsko in ustvarjalno okolje predavateljica namreč pozna tudi iz lastnih izkušenj: tudi sama je več kot 25 let bila režiserka in producentka na RTV Slovenija.

PET, 16. marec, 10.30-17.30, Kosovelova dvorana (zaprti filmski projekciji) in klub Lili Novy (predavanji)
Skrivnosti uspešnega dokumentarnega filma – producentski vidik
Kristiina Pervilä Andersson, mednarodno uspešna neodvisna producentka iz finske produkcijske hiše Millennium Film in svetovalka na evropskih programih usposabljanja (EURODOC, EDN …) bo na primerih dveh dokumentarnih filmov iz lastne produkcije podala poglobljen primerjalni vpogled v ozadje nastajanja uspešnega z ene, in neuspešnega dokumentarna filma z druge strani. V filmih Recepies For Disaster iz 2008 in Little Yellow Boots iz 2017 (ki bodo občinstvu prikazani na zaprtih projekcijah v okviru predavanja) isti režiser, John Webster, podobni okoljevarstveni tematiki pristopa na povsem drugačen ustvarjalen in produkcijski način, kar povzroči različne učinke na njun mednarodni domet.

Več o Festivalu dokumentarnega filma.

O dogodku poročamo tukaj.