Motovila spodbuja mednarodne koprodukcije na FSF

Media
Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju s Festivalom slovenskega filma v Portorožu organizira pitching usposabljanje za producente, ki želijo razvijati slovensko-italijanske koprodukcije. Mednarodni svetovalec za avdiovizualne vsebine in MEDIA tutor Alejandro de la Fuente (MAIA Workshops) bo 18. septembra izbranim producentom pomagal pri zasnovi učinkovitih prodajnih predstavitev.
Kdaj
 
Kje
Avditorij Portorož, Zelena dvorana
Prijave zaprte
Publika na lanskem Motovilinem strokovnem dogodku na FSF

Usposabljanje je namenjeno filmskim producentom s projekti primernimi za koprodukcije med Slovenijo in Italijo, ki želijo v okviru osrednjega dogodka letošnjega strokovnega programa – koprodukcijskega srečanja Fokus: Italija kar najbolje predstaviti svoje projekte. Udeleženci bodo ob pomoči Alejandra de la Fuenteja obrusili in izboljšali način predstavitve svojih projektov v nastajanju na delavnici zaprtega tipa, ki bo predhodila koprodukcijskemu srečanju (18. september, 14.00–16.00, Avditorij Portorož).
Sodelujoči italijanski in slovenski producenti so že izbrani; prijave so bile zaključene 29. julija 2019.

S predstavitvami (pitchingi) izbranih projektov v razvoju in postprodukciji, ki jih bo de la Fuente prav tako moderiral (19. in 20. sept. ob 9.30, Avditorij Portorož, Zelena dvorana, odprto za zainteresirano javnost), se bo  spodbujalo koprodukcijsko sodelovanje med dvema državama. V okviru koprodukcijskega srečanja se bodo podrobneje predstavile tudi pomembnejše italijanske inštitucije, ki tvorijo sistem podpor filmski produkciji in kulturni izmenjavi (Ministrstvo za kulturno dediščino in kulturno dejavnost MIBAC, Nacionalno združenje za kinematografsko in avdiovizualno industrijo ANICA, regionalni skladi, Italijanski inštitut za kulturo v Ljubljani ter Italijanska trgovinska agencija Slovenija).

O predavatelju in moderatorju
Alejandro de la Fuente je mednarodno uveljavljeni scenarist in svetovalec ter ustanovitelj producentske hiše Atacama Film (2004). Delal je za več mednarodnih podjetij, bil je vodja odkupov za Canal + iz Čila, svetovalec na področju marketinga za Pearson Television International iz Velike Britanije in sodeloval pri izboru filmskih projektov za Sideral Productions iz Francije.  V zadnjih desetih letih je napisal več sinopsisov dokumentarnih filmov, ki so jih predvajali v mnogih evropskih državah. Med drugim dela tudi kot svetovalec za scenarije na belgijskih, italijanskih in kosovskih projektih. Bil je je tudi mentor v okviru Italijansko-brazilskega razvojnega sklada, leta 2017 je vodil usposabljanje Eastweek Pitchback Session na tržaškem koprodukcijskem srečanju When East Meets West, trenutno pa sodeluje z mednarodnim programom MAIA Workshops.

POMEMBNO: za udeležbo na strokovnih dogodkih FSF je obvezna akreditacija. Brezplačno si jo lahko zagotovite najkasneje do 5. septembra na spletni strani Festivala slovenskega filma.

Več informacij o strokovnem programu FSF: http://www.fsf.si/2019/strokovni-program/.