MEDIA: Strokovni dokumentaristični maraton na FDF

Media
Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji (zavod Motovila) v sodelovanju s produkcijsko hišo Petra Pan Production na letošnjem Festivalu dokumentarnega filma organizira serijo štirih strokovnih predavanj uveljavljenih domačih in evropskih ustvarjalcev.
Kdaj
do  
Kje
Cankarjev dom, Klub Lili Novy [Pokaži zemljevidSkrij zemljevid]
Prijave zaprte

banner-media-fdf2

ZA KOGA?

Predavanja so namenjena zainteresiranemu strokovnem občinstvu, mladim ustvarjalcem, študentom in ljubiteljem dokumentarnega filma in so brezplačna.

URNIK

Četrtek, 16. marec
17.00–18.00     ZAKAJ DOKUMENTARNI FILM NI REPORTAŽA? 
Analiza ustvarjalnih postopkov dokumentarnega filma, od scenarija, snemanja do montaže, skozi filmska dela Jasne Krajinovič in skupine avtorjev po njenem izboru.

Sobota, 18. marec
16.00–17.15    Projekcija dokumentarnega filma »Moj narobe svet«
17.30-19.30     UMETNOST PRIPOVEDOVANJA
Predavanje Petre Seliškar in Branda Ferra bo temeljilo na dokumentarnem posvetilu največjemu slovenskemu pripovedovalcu zgodb, Franu Milčinskemu – Ježku, »Moj narobe svet«.

Ponedeljek, 20. marec
16.00–18.00     KARIKATURA DOKUMENTARNE FILMSKE INDUSTRIJE
Predavanje bo izvleček desetletnih profesionalnih izkušenj in opazovanj Borisa Mitića, samoukega srbskega filmarja, producenta in strateškega šahista, podkrepljen z anekdotami iz prve roke in ilustriran z domiselnimi grafičnimi prikazi.

Torek, 21. marec
16.00–18.00     PREŽIVETVENI PRIROČNIK ZA USTVARJALCE IN PRODUCENTE DOKUMENTARNIH FILMOV
Ena najbolj uspešnih evropskih producentk dokumentarnega filma, Martichka Bozhilova bo delila nasvete za oblikovanja globalno zanimivih in relevantnih zgodb, ki bodo popolnoma izkoristile svoj potencial in uspešno pritegnile bodoče partnerje in financerje.

Več informacij o programu tukaj.

PRIJAVE? 

Rok za prijave je do srede, 15. marca 2015 do 15. ure,  in sicer obvezno prek prijavnega obrazca na spletu CED Slovenija (spodaj) s pripisom naslova dogodka na katerega se prijavljate. 

Za prijave po 15. marcu, pišite na info@ced-slovenia.eu in preverite ali so mesta na posameznih predavanjih že zapolnjena.

O dogodku poročamo tukaj.