Kratka scena – delavnica za razvoj scenarijev kratkih filmov

Media, Drugi organizatorji in CED
CED Slovenija/Motovila v okviru letošnjega festivala FeKK soorganizira intenzivno tridnevno scenaristično delavnico in pitching za ustvarjalce kratkih filmov s tremi uveljavljenimi mednarodnimi mentorji. Prijave projektov do 1. avgusta 2016!
Kdaj
do  
Kje
Muzej sodobne umetnosti Metelkova [Pokaži zemljevidSkrij zemljevid]
Prijave zaprte

FeKK festival kratkega filma v Ljubljani v sodelovanju s produkcijsko hišo EnaBanda in s Centrom Ustvarjalna Evropa v Sloveniji, ki deluje v okviru Motovile, centra za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih, od 23. do 26. avgusta 2016, v okviru letošnjega festivala FeKK v prostorih Muzeja sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), pripravlja scenaristično delavnico za kratke filme KRATKA SCENA, z mednarodno priznanimi mentorji na področju scenaristike!

Štiridnevna intenzivna delavnica bo vključevala spoznavanje teorije in prakse scenaristične obrti, razvoj in pisanje scenarija za kratki film ter pripravo in izvedbo javne predstavitve projekta oz. pitcha. Namen delavnice je predvsem spodbujanje obetavnih domačih avtorjev kratkih filmov za udejstvovanje na mednarodnem avdiovizualnem trgu – udeleženci bodo dobili priložnost kandidiranja za Euro Connection, najpomembnejši mednarodni pitching dogodek za kratke filme, ki bo februarja 2017 potekal na največjem festivalu kratkega filma na svetu, v francoskem Clermont-Ferrandu.

Potrjeni strokovni mentorji so
– Christian Routh, vrhunski mednarodni svetovalec in vodja uveljavljenega evropskega usposabljanja za razvoj filmskih zgodb ScripTeast z MEDIA podporo Ustvarjalne Evrope,
– Peter Murdmaa, selektor estonskega festivala kratkih filmov Sleepwalkers in producent /avtor več nagrajenih kratkih filmov

Poslane prijave bo pregledala komisija ter izbrala 5–8 projektov, katerih avtorji se bodo udeležili delavnice. Za izbrane projekte je udeležba brezplačna.

Na naslov kratkascena@kraken.si pošljite:
– sinopsis ali scenarij za kratki film (prednost bodo imele zgodbe z mednarodnim potencialom);
– motivacijsko pismo;
– svojo biografijo z navedbo morebitnih končanih projektov.

Več o dogodku tukaj.