Kakšen art kino potrebujemo?

Media
Motovila (CED Slovenia) v sklopu strokovnega programa na LIFFe in v sodelovanju z Art kino mrežo Slovenije organizira strokovno srečanje »Kakšen art kino potrebujemo?«. V torek, 13. nov. bomo skupaj z gosti iz tujine razmišljali o različnih oblikah art kinematografov, predstavljali primere dobrih praks in se spraševali o tem, kakšen art kino potrebujemo.
Kdaj
do  
Kje
Cankarjev dom, Ljubljana (dvorana E1, drugo preddverje) [Pokaži zemljevidSkrij zemljevid]
Prijave zaprte

Tako kot celotna avdiovizualna industrija, se tudi kinematografi soočajo s hitrimi spremembami v modelih filmske distribucije in prikazovanja. Filmske vsebine so dostopne v vedno večjem številu oblik in platform, kar izboljšuje dostopnost in spreminja navade občinstva. Kinematografi se morajo kot eden od pomembnejših stebrov filmske kulture vedno znova spraševati o svojih vlogah in nalogah, še posebej pri promoviranju kakovostnega in umetniškega filma, razvoju občinstev ter izvajanju programov filmske vzgoje.

PROGRAM

10.00–10.10 Uvodni nagovor
Nina Ukmar (AKMS) in Sabina Briški Karlić (Motovila / CED Slovenija)

10.10–11.40 Predstavitve dobrih praks iz Slovenije in tujine (povezuje: Jure Matičič, AKMS)
Sodelujoči:
Nina Peče Grilc: KINODVOR 10, refleksije in perspektive mestnega kina
(Javni zavod Kinodvor, Ljubljana)
Alen Munitić: Kino MEDITERAN
(Kino Mediteran, Udruga Festival mediteranskog filma Split, Hrvaška)
Christoph Mathieu: Evropska kino & VOD pobuda in Kino on Demand
(Rushlake Media, Nemčija)

11.45–13.00 Odprta razprava v angleškem jeziku

Prijave

Zaradi lažje organizacije prosimo za predhodne prijave udeležbe do vključno 12. nov. do 10.00 na e-naslov: info@artkinomreza.si.

O primerih dobrih praks

Kinodvor je ljubljanski mestni kino, ki film postavlja v središče družbeno-kulturnega dogajanja.V desetletju uspešnega in mednarodno prepoznanega delovanja je Kinodvor odprl vrata raznolikemu programskemu spektru in gledalcem vseh generacij, zanimanj ter potreb.

Kino Mediteran je projekt oživljanja kinematografov v Dalmaciji. Glavni cilj Kina Mediteran, ki se izvaja v sodelovanju s Festivalom mediteranskega filma Split (FMFS), je ponuditi kakovostne filme svetovne in evropske kinematografije (vključno s programi filmske vzgoje) občinstvom na dalmatinskih otokih in v manjših mestih, kjer so(bila) kina dolgo zaprta.

Evropska kino & VOD pobuda (European Cinema and VOD Initiative – ECVI) povezuje evropske kinematografe in ponudnike videa na zahtevo. Cilj projekta je oblikovati večje in bolj raznoliko občinstvo evropskega umetniškega in dokumentarnega filma. ECVI združuje filmsko ponudbo na tradicionalnih in digitalnih platformah, z osredotočanjem na neodvisno kinematografijo kot najbolj naravno, močno in zaupanja vredno filmsko izkušnjo. ECVI je mednarodna pobuda treh inovativnih platform: Picl (Nizozemska), Kino on Demand (Nemčija) in Nettkino (Norveška), deluje pa s podporo programa Ustvarjalna Evropa MEDIA.

POROČAMO TUKAJ.