Interactive Documentary Workshop 2016

MEDIA povezovanje
Prijave za delavnico interaktivnih dokumentarnih del so odprte.
Kdaj
do  
Kje
Nyon, Švica
Prijave zaprte

V Nyonu v Švici tokrat že četrtič organizirajo interaktivno dokumentarno delavnico, v kateri bodo ustvarjalci lahko med 16. in 20. aprilom 2016 razvijali in izpopolnjevali razširjena dokumentarna dela.

V sklopu delavnice  želijo evropskim profesionalcem omogočiti, da se spoznajo s specifičnimi ter praktičnimi veščinami, znanjem iz razvoja, produkcije, financiranja in distribucije interaktivnih dokumentarnih vsebin ter večmedijskih projektov s področja nefikcije.

Skozi predavanja, predstavitve primerov in okroglih miz z uveljavljenimi avtorji, producenti in vidnimi strokovnjaki s področja snovanja interaktivnih vsebin, bodo udeleženci spoznavali nove izzive in priložnosti, ki jih digitalno pripovedovanje zgodb vnaša v filmsko in avdiovizualno kreativno industrijo (navidezna resničnost, obogatena resničnost, videoigre, itd).

Delavnica je zasnovana praktično,  saj bodo v petih dneh poteka delavnice udeleženci na svojih projektih preizkušali pridobljeno znanje.

Udeleženci se bodo o svojih projektih posvetovali s trenerji, strokovnjaki in evropskimi odločevalci, kar jim bo pomagalo pri razvoju vsebine, načrtovanju izkušnenj občinstva, snovanju interakcij, strategiji financiranja in strokovnemu mreženju.

V delavnico bo vključenih 20 udeležencev (15 udeležencev s projekti, lahko tudi skupina, 5 prostih mest pa je rezerviranih za opazovalce). Namenjena je scenaristom, filmskim ustvarjalcem, režiserjem, producentom, in ustvarjalcem novomedijskih vsebin ter oblikovalcem interaktivnih vsebin.

Pri projektu sodelujeta tudi Doc Tank in Cross Video Days.

Prijave so odprte do srede, 9. marca 2016, več o delavnici pa najdete tu.

Za več informacij se obrnite na idw@supsi.ch ter +41 (0)58 666 62 81.