Info dan »Ustvarjalna Evropa gre na Sever«

Kultura
Pisarni CED iz Švedske in Litve pripotujeta v Slovenijo, da z združenimi močmi odgovorimo na vsa vprašanja o aktualnem razpisu Kultura za projekte sodelovanja za leto 2018. In zraven izvemo še, kako se mednarodno sodelovanje spodbuja na Severu.
Kdaj
do  
Kje
Upravna hiša SEM [Pokaži zemljevidSkrij zemljevid]
Prijave zaprte

SEVER&UE
Tokrat se nam bosta pridružili Elin Rosenström (CED Švedska / Swedish Arts Council) in Egle Deltuvaite (CED Litva / Lithuanian Culture Institute). Izvedeli boste vse o aktualnem razpisu Kultura za projekte sodelovanja 2018, gostji pa bosta predstavili tudi programe, s katerimi se v Litvi in na Švedskem spodbuja mednarodno sodelovanje v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih in do katerih lahko dostopajo tudi slovenski izvajalci.

Program

9.30: Registracija
10.00: Kratek uvod v razpis Kultura za projekte sodelovanja 2018 (CED SI)
10.15: Izkušnje s Severa: Švedska in Litva
z Elin Rosenström (CED SE/Swedish Arts Council) in Egle Deltuvaite (CED LT/Lithuanian Culture Institute)
I. Predstavitev podprtih projektov, ki v zvezi s posamezno prioriteto razpisa izstopajo.
II. Možnosti za sofinanciranje in spodbujanje mednarodnega sodelovanja s Švedsko in Litvo.
11.45: Odmor
12.00: V drobovje razpisa
I. Predstavitev treh razpisnih kategorij – cilji, prioritete, ELKD, razlike (CED SI)
II. Finančna plat prijave na razpis (CED SI)
III. Za popotnico: praktična priporočila iz prakse (CED LT in CED SE)
13.30: Zaključek oz. odmor pred sklopom individualnih svetovanj s predstavnicama CED SE in CED LT*
*Na voljo 6 individualnih svetovanj – po 3 z vsako od obeh gostij.

Elin Rosenström (CED SE)
Elin Rosenström (CED SE)

Swedish Arts Grants Committee je vladna agencija, ki podpira in promovira mednarodno sodelovanje na področju vizualnih umetnosti, oblikovanja, glasbe, plesa, gledališča in filma. Kar nas je maja letos navdušilo v Madridu, boste konec septembra slišali v Ljubljani. Predstavljeni bodo mednarodni programi, npr. Iaspis (vizualne umetnosti, oblikovanje, arhitektura in obrt), International Dance Programme (ples), International Music Programme (glasba; v fokusu trenutno skladatelji), Swedish Literature Exchange (literatura). Več tukaj.

Egle Deltuvaite (CED LT)
Egle Deltuvaite (CED LT)

Lithuanian Culture Institute je državna institucija, ki jo je ustanovilo Ministrstvo za kulturo Republike Litve. Promovira litovsko kulturo v tujini in Litvo predstavlja svetu skozi kulturo. Organizira in koordinira številne mednarodne kulturne programe in izmenjave, tudi za založnike in prevajalce, promovira litovsko literaturo ter bdi nad knjižnim sejmom v Vilni. Ali ste vedeli, da ima ena od sveže podprtih trinajstih platform s podporo Ustvarjalne Evrope sedež v Litvi? Na zadnjem razpisu za evropske platforme je namreč uspelo organizaciji Viesoji Istaiga Kauno Bienale s platformo Magic Carpets, v okviru katere bodo podpirali sodobno umetniško produkcijo.

Po vnaprejšnjem dogovoru je možno tudi osebno srečanje in svetovanje z Elin Rosenström (CED Švedska) in Egle Deltuvaite (CED Litva). Pišite nam na info@ced-slovenia.eu do petka, 22. septembra 2017, zlasti če imate ali iščete partnerje v teh državah.

Info dan bo v angleškem jeziku brez tolmačenja.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.