Glocal in Progress – nova priložnost za filme v »malih« jezikih v San Sebastianu

MEDIA povezovanje
Nov povezovalni strokovni program filmskega festivala v San Sebastianu je namenjen evropskim filmskim producentom s filmi v zadnji fazi produkcije, ki ustvarjajo v t. i. malih in nehegemonskih jezikih (vsi evropski jeziki, razen angleščine, francoščine, nemščine, španščine, italijanščine in ruščine).
Kdaj
do  
Kje
Sab Sebastian, Španija [Pokaži zemljevidSkrij zemljevid]
Prijave zaprte

Cilj pobude Glocal in Progress je zagotavljanje vidnosti in prepoznavnosti projektov v »malih« jezikih in spodbujanje njihovega sodelovanja in koprodukcij (k zasnovi platforme Glocal Cinema je leta 2015 s strani Basksovskega ministrstva za kulturo bila povabljena tudi predstavnica podprograma MEDIA iz CED Slovenija – več tukaj).

Program poteka istočasno kot Koprodukcijski forum Evrope in Latinske Amerike ter pobuda Films in progress 32 in vključuje prikazovanje treh dolgometražnih filmov v fazi postprodukcije. Publika teh projekcij je sestavljena iz filmskih odločevalcev: producentov, distributerjev, prodajnih agentov in selektorjev, ki lahko z nasveti pomagajo pri uspešnem končanju projekta in pripravi za mednarodno trženje. Vsi prikazani filmi pa tekmujejo tudi za nagrado Progress Industry Award v znesku 10.000 EUR.

 Več informacij: glocal@sansebastianfestival.com in Glocal in proggress