Crossing Borders 2016

MEDIA usposabljanje
Documentary Campus, EDN – European Documentary Network ter BCPF – The Broadcasting Content Promotion Foundation vabijo k sodelovanju dokumentarne projekte (serije, posamezne filme in večplatformna dela). Rok za prijavo je 15. april 2016.
Kdaj
do  
Kje
Južna Koreja
Prijave zaprte

Crossing Borders je mednarodni trening program, ki filmskim ustvarjalcem in dokumentarnim strokovnjakom iz Evrope in Azije omogoča lažje sodelovanje preko državnih meja in daje možnost, da vstopijo na trge drug drugega, tako v smislu umetniškega, kot tudi finančnega sodelovanja.

V okviru programa so vsako leto vabljeni filmski ustvarjalci iz Evrope in Azije, da sodelujejo s svojimi projektnimi idejami.

Izbrani kandidati se bodo udeležili delavnic, ki ponujajo informacije in izkušnje pri procesu vzpostavitve mednarodne koprodukcije in vključujejo teme kot so, kako razviti lastno zgodbo, kako doseči mednarodne trge, kako predstaviti svoj projekt in distribuirati dokončani film.

Crossing Borders 2016 sestoji iz  treh delov:

15.-20. julij –  Južna Koreja – Delavnica razvijanja projektov s strokovnjaki iz Docu Clinic iz “The Broadcasting Content Promotion Foundation”

September – Online – svetovanja (razvijanje zgodbe, trailerji)

25.-30. oktober – Leipzig, Nemčija –  trening delavnica priprave predstavitev (pitchev) in prezentacije, namenjene mednarodnim financerjem.

Kandidati, ki se prijavljajo na Crossing Borders 2016, naj bodo strokovnjaki s področja dokumentarnih vsebin (avtorji, režiserji, producenti), ki prihajajo iz Evrope in Azije (poseben poudarek je na jugovzhodni Aziji), imajo izkušnje na domačih trgih in želijo ustvariti vznemirljive dokumentarne filme za mednarodno publiko.

Kandidati morajo dobro obvladati pisno in govorno angleščino.

Prijave in proces izbora

Kandidati naj pošljejo osebni CV ter CV njihove organizacije, pisen opis projekta, vizualni material v demo obliki ali opis likov, okvirni proračun, finančne načrte ter datum zaključka njihovega projekta.

Izbor za sodelovanje na Crossing Borders 2016 bo opravila posebna komisija. Po uradnem izboru bodo vsi kandidati prejeli e-mail z informacijo o sprejetju oz. zavrnitvi njihovega projekta.

Prijave in predlagani dokumentarni projekti bodo obravnavani zaupno. Vse pravice za razvite projekte ostanejo pri udeležencih.

Za tečaj ni kotizacije. Izbrani udeleženci bodo krili lastne potne stroške, nastanitev ter prisotnost na vsaki izmed delavnic.

Kako se prijaviti?

Za več informacij obiščite spletno stran EDN. Prijave sprejemajo samo po elektronski pošti na naslov  submit@edn.dk

O EDN

EDN – Evropska dokumentarna mreža je članska organizacija v kateri se združujejo strokovnjaki, ki delujejo na področju dokumentarnega filma in televizije. Organizacija ima okoli 1000 članov iz več kot 60 držav in je vključena v preko 50 dokumentarnih dogodkov vsako leto.

Več o EDN si lahko preberete na njihovi spletni strani.