CEE Animation Workshop v Ljubljani

Drugi organizatorji in CED
Motovila skupaj s partnerji med 2. in 6. dec. 2017 organizira prvo strokovno srečanje vodilnih producentov animacije iz 18 držav Srednje in Vzhodne Evrope - "CEE Animation Workshop".
Kdaj
do  
Kje
Ljubljana
Prijave zaprte

CEE-animation-workshop-banner
Prvo mednarodno strokovno srečanje producentov animiranega filma pod naslovom CEE Animation Workshop bo med 2. in 6. decembrom 2017 v okviru 14. Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka, ki letos ponovno prejme podporo MEDIA. Na srečanju bo sodelovalo 27 vodilnih producentov s področja animiranega filma iz 18 držav, ki so bili izbrani v okviru mednarodnega poziva. Usposabljali jih bodo priznani mentorji s področja.

Cilj srečanja je izgradnja močnejše in prepoznavne mreže koproducentov, ustvarjalcev, oblikovalcev politik, strokovnjakov za trženje, prodajnih zastopnikov in odločevalcev ter financerjev animiranega avdiovizualnega sektorja v Srednji in Vzhodni Evropi. Slednje je še posebej aktualno v trenutku, ko se na evropski ravni razvija strateški pristop k oblikovanju politik v animiranem filmu – septembra je Evropska komisija objavila EU Animation Plan, zaklljučki CEE ANimation dogodka pa naj bi prispevali k boljšem upoštevanju specifik in zakonitosti ustvarjanja animiranih del v Srednji in Vzhodni Evropi.

Več o dogodku.

Strokovno srečanje vodilnih producentov animiranega filma iz širše regije organizira Motovila (CED Slovenija) v sodelovanju z MEDIA pisarnami Centrov Ustvarjalne Evrope iz 18 držav Srednje in Vzhodne Evrope, tj. Albanije, Bolgarije, Češke, Črne gore, Estonije, Gruzije, Hrvaške, Kosova, Litve, Latvije, Madžarske, Makedonije, Moldavije, Poljske, Romunije, Slovaške, Srbije in Ukrajine ter z Višegrad Animation Forumom, srednjeevropsko platformo za dostop do trgov s podporo Ustvarjalne Evrope–MEDIA, ki jo v Sloveniji zastopa Društvo slovenskega animiranega filma (DSAF) in Mendaronim festivalom animiranega filma Animateka.