Čarobnost vsakdanjika

Media, Drugi organizatorji in CED
Odprto predavanje madžarskega scenarista in režiserja Csaba Bollóka o vsakdanjih izkušnjah in opazovanjih, ki lahko scenaristom in drugim ustvarjalcem nudijo navdih za filmske zgodbe.
Kdaj
do  
Kje
Muzej sodobne umetnosti Metelkova - MSUM [Pokaži zemljevidSkrij zemljevid]
Prijave zaprte

Kratka scena

Madžarski scenarist in režiser Csaba Bollók je mentor na MEDIA podprti scenaristični delavnici MIDPOINT v Pragi in svetovalec na Arabic Sundance, RAWI Screenwriter’s Lab (Jordanija). Njegovi celovečerni filmi (North by North, 1999, Iska’s Journey, 2007) so prejemniki številnih mednarodnih nagrad, med katerimi je tudi European Discovery of The Year (2007), Madžarsko pa je predstavljal tudi na izboru za oskarja za najboljši tujejezični film (2009).

Zadnja leta vodi scenaristične delavnice in (analogne) filmske delavnice po Evropi in svetu, na ljubljanskem dogodku pa bo udeležencem predstavil tudi primere iz svojih filmov, in filmov, ki so mu nudili navdih.

Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

PRIJAVE so zaželjene (niso pa obvezne) najkasneje do 18. avgusta do 12.00 na sabina.briski@ced-slovenia.eu.

Predavanje organizirata društvo Kraken in produkcijska hiša Enabanda v sodelovanju z Motovilo/CED Slovenija v okviru poletnega scenarističnega dogajanja – KRATKA SCENA (16.–19. avgust).